«Καπέλο» 45 χιλ. στην νέα Supra από ντίλερ γιατί μπορούσε!

Πάνε μήνες από την παρουσίαση της νέας Supra και η σκόνη δεν λέει να καταλαγιάσει. Η αναβίωση της Toyota προκάλεσε ντόμινο στην αγορά του μοντέλου της, τόσο ως καινούργιου όσο και αναφορικά με την θρυλική προκάτοχο. Οι τιμές των MK4 εκτοξεύτηκαν, η πρώτη νέα Supra πουλήθηκε για περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια -αλλά για φιλανθρωπικό σκοπό- και απ’ ό,τι φαίνεται, μερικοί «αετονύχηδες» ντίλερ έσπευσαν να ξαφρίσουν τους αγοραστές.

Δείτε ακόμα: Πώς στέκεται η νέα Toyota Supra απέναντι στην παλιά;

Η αντιπροσωπεία Jerry’s Toyota στην Βαλτιμόρη, για παράδειγμα. Η Supra Launch Edition είναι η έκδοση λανσαρίσματος και ξεχωρίζει χάρις στους κόκκινους καθρέπτες, την αποκλειστική διάθεση σε μάυρο, άσπρο και ασημί χρώμα, αλλά και τον εξοπλισμό που είναι φορτωμένος με όλα τα έξτρα. Οι Ιάπωνες κοστολογούν το μοντέλο στις 55.250 δολάρια, αριθμός που είναι προτεινόμενος. Φράση-κλειδί: «προτεινόμενη λιανική τιμή». Κάτι που σημαίνει ότι κάθε ντίλερ, από εκεί και πέρα μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει! Μια τακτική που στην Αμερική έχει δημιουργήσει -και θα συνεχίσει να το κάνει- προβλήματα με πολλά μοντέλα. Το Jeep Gladiator, ας πούμε, παίρνει προσαυξήσεις από τις αντιπροσωπείες που φτάνουν μέχρι τις 20.000.

Βέβαια ο συγκεκριμένος της Toyota, του είπαν να αρμέξει και έγδαρε την αγελάδα. Το «καπέλο» άγγιξε το 100%, με την υπεύθυνη επικοινωνίας Nancy Hubell να δηλώνει ανήμπορη: «δυστυχώς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στους ντίλερ μας πλαφόν. Αναφέρουμε την τιμή του εκάστοτε μοντέλου, προτείνουμε λιανική, αλλά μετά έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του καθενός το πού θα την φτάσει. Βάσει εσωτερικού μηχανισμού, μπορούμε να επέμβουμε αυστηρά μόνο αν διαπιστωθεί πως οι πρακτικές μιας αντιπροσωπείας είναι έκνομες ή ζημιώνουν την εταιρία».

Διαβάστε επίσης: Toyota Supra ρίχνει καρότσες στη BMW Z4 (+video)

Με λίγα λόγια, ο Jerry φόρτωσε σχεδόν διπλή τιμή στην νέα Supra γιατί μπορούσε! Από την στιγμή που το θέμα έλαβε δημοσιότητα, η καταχώρηση κατέβηκε από τους τιμοκαταλόγους της αντιπροσωπείας. Να ‘ναι καλά τα screenshots.

Get it on Google Play Download on the App Store