Πόσο κάνει το Nissan GT-R 50th Anniversary Edition;

Τα 50 χρόνια του γιορτάζει το μοντέλο θρύλος της Nissan, με τους Ιάπωνες να κατασκευάζουν μια επετειακή έκδοση την GT-R 50th Anniversary Edition, που είχαμε γνωρίσει στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Στην Ευρώπη θα διατεθούν μόλις 50 επετειακά μοντέλα, με τιμή διάθεσης στην Αγγλία 92.995 λίρες (103.564 ευρώ).

Δείτε ακόμη: Γιατί το Nissan GT-R λέγεται και «Godzilla»;

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του εν λόγω GT-R, τονίζεται από το υπέροχο μπλε χρώμα, με τον κωδικό Bayside Blue, τον οποίο τελευταία φορά είχαμε δει στο Nissan Skyline R34. O ίδιος χρωματισμός υπάρχει και στις ακτίνες των ζαντών των 20 ιντσών, ο οποίος κάνει αντίθεση με τις λευκές ρίγες που διατρέχουν το αμάξωμα. Η καμπίνα του, δεν έχει τρομερές αλλαγές, με το επετειακό GT-R να βασίζεται στην έκδοση Prestige, όπου επιλεγμένα σημεία, όπως το τιμόνι, μέρος των καθισμάτων, ο λεβιές ταχυτήτων κ.α. έχουν επένδυση από Alcantara.

Διαβάστε επίσης: Ένα εσωτερικό για το Nissan GT-R… μούρλια!

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, εκεί δεν υπάρχουν αλλαγές, κάτι που σημαίνει πως η καρδιά του κτήνους εξακολουθεί και είναι ο 6κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V, με χωρητικότητα 3.8 λίτρα, ισχύ 565 ίππων και ροπή 633 Nm. Όμως στην αγορά της Ευρώπης αναμένεται να κυκλοφορήσει και η επετειακή έκδοση του 370Ζ, όμως μόλις σε 22 κομμάτια, με την τιμή διάθεσης να αγγίζει τα 43.513 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store