Οι επιδόσεις του Volvo XC40 στις δοκιμές πρόσκρουσης (+video)

Το Volvo XC40 διέπρεψε στις νέες, αυστηρότερες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, καθώς κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων. Η εξαιρετική συνολική βαθμολογία του φυσικά προκύπτει και από τις πολύ καλές επιμέρους επιδόσεις του.

Δείτε ακόμη: Νέες εκδόσεις για το Volvo XC40 διαθέσιμες άμεσα

Συγκεκριμένα, το σουηδικό SUV, κατάφερε να πάρει 97% στην προστασία επιβατών, 87% στην προστασία παιδιών, 71% στην προστασία πεζών και 76% στα συστήματα ασφάλειας. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Euro NCAP, βελτίωση χρειάζεται το σύστημα αναγνώρισης πεζών/ποδηλατών, καθώς σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν ενώ τα πήγε καλά στην ανίχνευση πεζών/ποδηλατών που κινούνταν  από ή προς αυτό, δεν τα πήγε το ίδιο καλά και με αυτούς που κινούνταν παράλληλα προς το αυτοκίνητο, μπαίνοντας στην πορεία του.

Διαβάστε επίσης: Νέο Volvo S60 made in USA! (+video)

Θυμίζουμε πως το Volvo XC40 έχει ήδη διακριθεί και με τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018». Εδώ μπορείτε να δείτε τις τιμές και τις εκδόσεις του μοντέλου στην χώρα μας, ενώ πιο κάτω ακολουθεί το video με τις δοκιμές πρόσκρουσης του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store