Ομιχλώδες το τοπίο στις σχέσεις Renault – Nissan

Από το κακό στο χειρότερο φαίνεται πως πάνε οι σχέσεις των δυο μεγάλων εταιρειών, ειδικά μετά την απόδραση του Carlos Ghosn από την Ιαπωνία όπου κρατείτο!

Χθεσινά δημοσιεύματα των Financial Times και Bloomberg, ανέφεραν πως η Nissan εξετάζει το σενάριο διαχωρισμού της από τη Renault. Οι μετοχές πήραν την κατιούσα και σήμερα ήρθε η διάψευση από τις δυο εταιρείες!

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Nissan Juke 1.0 DIG-T 117 PS

Αν όμως το σενάριο διαχωρισμού προχωρήσει, τότε η ιαπωνική μάρκα θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο. Παράλληλα θα πρέπει να αλλάξει και την παραγωγική διαδικασία, όπου σταδιακά μόνη της θα αναλάβει την σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή των αυτοκινήτων. Όλα αυτά όμως έκαναν τις μετοχές των δυο εταιρειών να κατρακυλήσουν, φτάνοντας σε επίπεδα πολλών ετών πίσω. Εξ ου και σήμερα διέψευσαν κάθε σενάριο περί διαχωρισμού και πως όλα είναι καλά!

H Nissan στην επίσημη ανακοίνωση της σημειώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στη Συμμαχία και τους στόχους της και σε όσα αποφασίζει το Επιχειρησιακό Συμβούλιο της Συμμαχίας. Και συνέχισε λέγοντας πως τον Νοέμβριο τα μέλη του συμβουλίου συμφώνησαν σε όλα τα σχετικά προγράμματα για την βελτίωση και επιτάχυνση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας. Μάλιστα θα εκπονηθεί και μια σειρά δράσεων με σκοπό την αύξηση των λειτουργικών κερδών κάθε εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση της Nissan για την απόδραση του Ghosn

Επί του θέματος τοποθετήθηκε κι ο πρόεδρος της Renault, Jean-Philippe Senard, στη βελγική εφημερίδα L’Echo λέγοντας: «Η συμμαχία είναι ακλόνητη και ισχυρή και κάθε άλλο παρά νεκρή». Μια δήλωση – απάντηση και στις αναφορές που έκανε Ghosn στην συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στο Λίβανο. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Carlos Ghosn είναι ο άνθρωπος που το 1999 διέσωσε τη Nissan βάζοντας την στον όμιλο της Renault. Φαίνεται πως ο ίδιος άνθρωπος τώρα έχει βάλει σε κίνδυνο όλο του το δημιούργημα!

Get it on Google Play Download on the App Store