Πιθανή συνεργασία BMW & Daimler

Δημοσίευμα θέλει τους premium μακροχρόνιους ανταγωνιστές, BMW & Daimler, να διερευνούν μια πιθανή συνεργασία μεταξύ τους, για μελλοντικές πλατφόρμες, μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και για τεχνολογίες αυτόνομων μοντέλων.

Διαβάστε επίσης: Εξωπραγματική Lamborghini σε συνεργασία με το MIT

Οι συζητήσεις για αυτή τη πιθανή συνεργασία είναι ακόμα στα σπάργανα, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ένα χρονοδιάγραμμα αποφάσεων. Φαίνεται πως η αναγκαιότητα για μεγάλες επενδύσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναγκάζει εταιρείες κολοσσούς να συνεργαστούν, με απώτερο σκοπό να μειώσουν τα έξοδα εξέλιξης. Πέρα από την επικείμενη συνεργασία BMW – Daimler, να θυμίσουμε πως η VW ήδη συζητάει με τη Ford για μία διευρυμένη συνεργασία τους, πέρα από την ανάπτυξη επαγγελματικών οχημάτων.

Δείτε ακόμη: Γνωρίζετε πότε η Mercedes κατείχε την Audi;

Για όσους δεν θυμούνται, να αναφέρουμε πως η BMW και η Daimler, ήδη συνδυάζουν τις υπηρεσίες κινητικότητας τις οποίες διαθέτουν DriveNow και Car2Go. Στόχος η νέα εταιρεία να ιδρυθεί τον Ιανουάριο του 2019 και μέσα στο πρώτο τέταρτο του ίδιου έτους να παρουσιάσει τις προτάσεις και τα σημεία συνεργασίας.

Get it on Google Play Download on the App Store