Ποιο αυτοκίνητο έχει κερδίσει τον Πάπα;

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ευαγγελίζεται την ταπεινότητα και την σεμνότητα, κάτι που θα πρέπει να απορρέει από κάθε έκφανση της καθημερινότητάς του. Στο πνεύμα αυτό, λοιπόν, ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε το Skoda Rapid Spaceback για την περιοδεία του στην Ιρλανδία.

Δείτε ακόμα: Απίστευτο: Έπιασε βέλος στον αέρα από την οροφή ενός Skoda (+video)

Ο Ποντίφικας επισκέφτηκε την χώρα στα πλαίσια της 9ης Παγκόσμιας Συγκέντρωσης των Οικογενειών, ένας θεσμός που αφορά τη σύναξη μελών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανά 3 χρόνια, ξεκινώντας το 1994 από τη Ρώμη. Για την 9η συγκέντρωση επιλέχθηκε το Δουβλίνο και το Rapid, μία επιλογή που έγινε ελαφρώς κατά τύχη. Αρκετούς μήνες πριν τη σύναξη, ένα μέλος της διοργανώτριας επιτροπής βρέθηκε σε μια αντιπροσωπεία της Skoda, όπου εντυπωσιάστηκε από την απλότητα και την ποιότητα κατασκευής των τσεχικών μοντέλων. Έτσι απλά, ρώτησε τον τοπικό αντιπρόσωπο αν θα τον ενδιέφερε να παράσχει αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις του Πάπα και της συνοδείας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το αυτοκίνητο είναι πλήρως εργοστασιακό, πέραν της αφαίρεσης των πίσω φιμέ παραθύρων –καθώς ο Πάπας θέλει να είναι ορατός από το ποίμνιο- της προσθήκης φαρδύτερου υποβραχιονίου μεταξύ των πίσω καθισμάτων και ενός μαξιλαριού, ώστε ο Ποντίφικας να κάθεται ψηλότερα. Δεν υπάρχει θωράκιση ή αλεξίσφαιρα παράθυρα, με την μόνη διαφοροποίηση εμφανισιακά να περιορίζεται στις σημαίες του Βατικανό.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Skoda Rapid Spaceback 1.0 TSI 95 PS DSG

Η Skoda προετοίμασε 4 αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις του Πάπα και των μελών, με το «καθαγιασμένο» Rapid Spaceback να είναι προγραμματισμένο για διάθεση σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Get it on Google Play Download on the App Store