Πωλείται μαγευτική Lancia Delta Integrale

Η Ιταλία μας έχει δώσει μερικούς από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους στα χρονικά της αυτοκίνησης. Είτε μιλάμε για αυτοκίνητα δρόμου, είτε για αγωνιστικά. Πολύ λίγα έχουν αφήσει το στίγμα τους και στα δυο πεδία, με την αξέχαστη Lancia Delta Integrale να είναι ένα από αυτά. Και τώρα μπορεί να γίνει δική σας.

Δείτε ακόμα: Πεθαμένη Lancia Aurelia του 1953 επανήλθε στη ζωή!

Συνήθως οι Integrale ξεκινάνε από γερά διψήφια νούμερα, με τα τριψήφια να μην αποκλείονται – αναλόγως έκδοσης και χρονολογίας. Η Evo II θεωρείται η «αφρόκρεμα» των Delta και ίσως η πιο ποθητή Lancia όλων των εποχών. Το «ίσως» μπαίνει στην πρόταση ελέω Stratos. Η συγκεκριμένη κόκκινη, με τα χρώματα της Martini, είναι μια 16V του 1989 – ευρύτερα γνωστή ως Deltona. Ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος αποδίδει 205 ίππους, οι οποίοι καταλήγουν στους τέσσερις τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι πολύ καλές, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, και εντυπωσιακές με τα στάνταρ των τελών της δεκαετίας του 80: 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ., και 220 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Τα αυτοκόλλητα της Martini και οι προβολείς μπροστά είναι πρόσθετα, με το εργοστασιακό χρώμα του αυτοκινήτου να έχει φρεσκαριστεί πριν την προσθήκη τους. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα μπάκετ της Recaro, με την γενικότερη κατάσταση της Deltona να φαίνεται -τουλάχιστον από τις φωτογραφίες- εξαιρετική.

Διαβάστε επίσης: Η Lancia Delta Futurista συναντά τους προγόνους της (+video)

Έχει καλύψει 100.000 χιλιόμετρα και διαθέτει πλήρως ενημερωμένο βιβλίο service, ενώ βρέθηκε στις Η.Π.Α. κατόπιν εξαγωγής του προηγούμενου ιδιοκτήτη από την Πολωνία (εξ ου και οι αντίστοιχες πινακίδες). Προς το παρόν, το ανώτερο ποσό δημοπρασίας βρίσκεται στις 9.100 δολάρια. Ήτοι 8.147 ευρώ, τιμή – ευκαιρία για Integrale τέτοιας κατάστασης. Βέβαια θα ανέβει, οπότε αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να μπείτε εδώ και να πλειοδοτήσετε.

Get it on Google Play Download on the App Store