Πόσα άλογα λέτε να βγάζει αυτό το Skoda Superb;

Το Skoda Superb 2.0 TSI 4×4 είναι ένα από τα πιο «ύπουλα» αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει/συναντήσει κανείς σήμερα. Εξωτερικά είναι ένα μεγάλο, στιβαρό και τεχνοκρατικό σεντάν. Κάτω από την «επιδερμίδα», όμως, κρύβονται 280 ίπποι και σύστημα τετρακίνησης που εξασφαλίζουν μια επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα της τάξης των 5,8 δλ. και μια ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική στα 250 χλμ./ώρα. Από αυτά τα -εξαιρετικά, ομολογουμένως- νούμερα, μέχρι να κοντράρεις BMW M5 Competition όμως, είναι ολόκληρη σειρά βελτιώσεων δρόμος.

Δείτε ακόμα: Aυτό είναι το Skoda Kodiaq RS

Τον οποίο έχει διανύσει σε όλο το μήκος του το συγκεκριμένο Superb. Δίχως αμφιβολία, δύσκολα αυτοκίνητο αποκρύπτει τόσο επιμελώς τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις του όσο το συγκεκριμένο μεγαλομεσαίο από την Τσεχία. Εμφανισιακά παρατηρούμε μόνο την μαύρη γρίλια και το σήμα στη μάσκα, τις νέες ζάντες (μικρότερης διάστασης κιόλας, 18 από 19 ίντσες), τον πίσω προφυλακτήρα με τον διακριτικό διαχύτη και τις διπλές απολήξεις, αλλά και τα «χαραγμένα» ημισλικ ελαστικά κάτω από τους θόλους. Τι υποδηλώνουν όλα αυτά; Ένα Superb που μπορεί να κοιτάξει «στα μάτια» ακόμα και την κορυφαία έκδοση Competition της νέας BMW M5!

Ο «ανήσυχος» ιδιοκτήτης, αφού πέρασε από ένα 1ο κι ένα 2ο στάδιο βελτίωσης στον κινητήρα, αποφάσισε να αντικαταστήσει το μοτέρ με ένα αντίστοιχο από Audi S3. Και ξανάρχισε τους πειραματισμούς. Νέο τούρμπο, εγκέφαλος και μεγαλύτερα μπεκ, μαζί με ολοκληρωμένο σύστημα εξαγωγής που κοστίζει 4.000 ευρώ και αναβαθμισμένο κιβώτιο DSG καθιστούν το Superb να παράξει και διαχειριστεί 560 ίππους! Σύμφωνα με τις μετρήσεις του άνθρωπο που πλήρωσε για την βελτίωση και το οδηγεί καθημερινά, το «sleeper» (όπως ονομάζουν οι Αγγλοσάξονες αυτοκίνητα του είδους) Superb επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,9 δλ! Η απλή BMW M5 των 600 ίππων για την ίδια μέτρηση χρειάζεται 3,2 δλ. ενώ η Competition των 625 «κόβει» 1 δέκατο.

Διαβάστε επίσης: Παππούς με VW Golf R 600 ίππων! Θα σέβεσαι… (+video)

Αν ενδιαφέρεστε για ένα ολοκληρωμένο και υπερ-πλούσια εξοπλισμένο μεγάλο σεντάν που μπορεί να κάνει το 0-100 στον ίδιο χρόνο με το Nissan GT-R (πάντα σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του), μπορείτε να αποκτήσετε το συγκεκριμένο Superb καθώς πωλείται έναντι 39.821 ευρώ (ή 34.995 λιρών).


Get it on Google Play Download on the App Store