«Πιλότος» με Nissan GT-R τρακάρει στο ίσωμα (+video)

Aν θυμάστε, πριν λίγο καιρό είχαμε παρακολουθήσει μια φαινομενικά άνιση μάχη μεταξύ ενός Nissan GT-R και μιας BMW M4. Και τα 2 βελτιωμένα, με την BMW να φαντάζει (και να είναι) το απόλυτο outsider, αλλά να ζορίζει τον «Godzilla» πριν τελικά υποταχθεί. Σήμερα θα δούμε την βαυαρική «εκδίκηση», η οποία έρχεται από την δεύτερη τη τάξει ταχύτερη 4αρα της γκάμας, την Μ440i.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένη BMW M2 Competition 540 ίππων και ξεχνάς τη Μ3

Ή, για να είμαστε απολύτως ακριβείς, από τον οδηγό του ιαπωνικού supercar. Το GT-R φημίζεται για το υπερ-προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς επικριτές του ως «γιγάντιο Playstation» , κατηγορώντας το αυτοκίνητο πως κάνει τα πάντα μόνο του και αφήνει την ικανοποίηση του οδηγού σε δεύτερη μέρα. Το συγκεκριμένο video αποδεικνύει πως εξαρτάται και από τον άνθρωπο που κάθεται πίσω από το τιμόνι, κατά πόσο το GT-R είναι «Pentium με 600 άλογα». Σε εργοστασιακή μορφή αποδίδει 565 ίππους από τον twinturbo V6 των 3.5 λίτρων και χρειάζεται 2.9 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, με την τελική να αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα. Στην προκειμένη μας ενδιαφέρει το σκέλος της επιτάχυνσης από στάση, στο οποίο -αρχικά- το «διαστημικό» Nissan διαπρέπει.

Όντας και βελτιωμένο (αγνώστου ιπποδύναμης) δεν έχει πρόβλημα να αφήσει πίσω του την M440i των 330 ίππων. Λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, όμως, τα πράγματα πήραν «εφιαλτική» τροπή για τον «Godzilla». Ο οδηγός του αρχικά χάνει τον έλεγχο προς τα αριστερά και κατόπιν «φεύγει» με το πλάι προς τα δεξιά, καταλήγοντας στις προστατευτικές μπαριέρες. Ευτυχώς ο αντίστοιχος της BMW είδε εγκαίρως την τροπή που έπαιρνε η υπόθεση και φρέναρε εγκαίρως. Η έλλειψη ικανοτήτων και αντανακλαστικών του ανθρώπου στα πηδάλια του GT-R δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, όμως τα αίτια για το τρακάρισμα παραμένουν μυστήριο.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Nissan GT-R «εξαϋλώνει» βελτιωμένη Toyota Supra (+video)

Σύμφωνα με σχόλια παρισταμένων, κάτω από το video, εκείνη την ημέρα η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 6 βαθμούς Κελσίου. Μια πιθανή εξήγηση είναι πως η άσφαλτος εκτός αγωνιστικής γραμμής είχε νοτίσει από την υγρασία, με αποτέλεσμα την απώλεια πρόσφυσης τη στιγμή που τα δυο αριστερά λάστιχά πάτησαν εκεί. Όπως και να ‘χει, δεν παύει να είναι ένα τρακάρισμα «από το πουθενά».

Get it on Google Play Download on the App Store