Πρόστιμο-«μαχαιριά» στην Audi λόγω Dieselgate

Mπορεί να έχουν περάσει 3 χρόνια από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τους παράτυπους πετρελαιοκινητήρες του VAG, όμως τα προβλήματα εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον βιομηχανικό κολοσσό. Εκτός του προστίμου ύψους 1 δις ευρώ που επέβαλαν στην VW στις αρχές του καλοκαιριού, οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας επιδίκασαν σχεδόν το ίδιο ποσό και στην Audi!

Δείτε ακόμα: «Κανένα πρόβλημα» λέει η VW για τις μετρήσεις WLTP

Συγκεκριμένα, η φίρμα από το Ίνγκολσταντ θα κληθεί να καταβάλλει 800 εκατομμύρια ευρώ για τα παραποιημένα λογισμικά που χρησιμοποιούσαν οι V6 και V8 TDI της (ο 3λιτρος V6 και ο 4.2 V8 για να είμαστε ακριβείς). Η Audi δήλωσε πως αποδέχεται το πρόστιμο και δεν πρόκειται να κάνει χρήση του δικαιώματος για έφεση, ενώ συμπλήρωσε πως η «καμπάνα» θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα της φίρμας για το τρέχον έτος. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην μητρική VW, η οποία έχει ήδη χρειαστεί να ανακαλέσει την μισή της γκάμα ώστε να προσαρμόσει τους κινητήρες στις νόρμες του νέου κύκλου μετρήσεων WLTP.

Διαβάστε επίσης: Αναλυτικά και με videos ο νέος τρόπος μέτρησης κατανάλωσης

Να θυμίσουμε πως αυτό δεν είναι το πρώτο πλήγμα για την Audi, σχετικό με το Dieselgate (και αμφιβάλλουμε αν θα είναι το τελευταίο), καθώς επίσης στις αρχές του καλοκαιριού συνελήφθη ο τότε διευθύνων σύμβουλός της, Rupert Stadler.

Get it on Google Play Download on the App Store