“Περίεργο” τιμόνι στο εσωτερικό της BMW iNEXT

Η BMW αρχίζει σιγά, σιγά να αποκαλύπτει το εσωτερικό της iNEXT, ξεκινώντας από το ενδιαφέρον σχεδιαστικά τιμόνι, το οποίο διαφέρει αισθητά από ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα.

Η BMW iNEXT θα είναι το μεγάλο SUV της μάρκας που θα προσφέρεται τόσο plug-in hybrid, όσο κι ως αμιγώς ηλεκτρικό και θα τεθεί αντιμέτωπο με το Audi E-Tron και την Mercedes EQC.

Δείτε ακόμα: Επίσημη πρώτη του νέου SUV BMW iNEXT

Σε αυτές τις teaser φωτογραφίες η BMW μας έδωσε μια γεύση από το νέο πολυγωνικό τιμόνι, με το κάτω και το πάνω μέρος του να είναι επίπεδο, με τις στρογγυλεμένες γωνίες να υπάρχουν σε κάθε του ένωση. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της μάρκας, πέρα από την εμφάνιση, ο συγκεκριμένος συνδυασμός επιλέχθηκε ώστε ο οδηγός να κατανοεί καλύτερα τη γωνία διεύθυνσης με βάση τη θέση του τιμονιού, κάτι που δεν συμβαίνει με τα κανονικά τιμόνια. Όμως εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως η πολυγωνική γεωμετρία είναι ιδανική για αυτόνομα οχήματα, μιας κι ο οδηγός θα μπορεί να αντιληφθεί πιο γρήγορα την κατεύθυνση του αυτοκινήτου όταν χρειαστεί ο ίδιος να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Η παλιά BMW Σειρά 1 «ρίχνει καρότσες» στην καινούργια (+video)

Ο flat bottom σχεδιασμός του τιμονιού, προσφέρει περισσότερο χώρο στον οδηγό να μπορεί να κινηθεί όταν το όχημα κινείται αυτόνομα και να ξεμουδιάζει ελαφρώς σε μεγάλες διαδρομές, αλλά και στο «μπες – βγες» στο αυτοκίνητο. Ακόμα μια τεχνολογική «τσαχπινιά» είναι οι οπτικές ίνες που υπάρχουν στα πλαϊνά μέρη του τιμονιού, τα οποία φωτίζονται κάθε φορά που ο οδηγός καλείται να αναλάβει τον έλεγχο της iNEXT ή όταν είναι διαθέσιμες οι αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης. Η νέα BMW iNEXT θα μας έρθει εντός του 2021, θα κατασκευάζεται στο  εργοστάσιο του Dingolfing της Γερμανίας, ενώ θα κινείται από το 5ης γενιάς ηλεκτρικό σύστημα, με αυτονομία στην κορυφαία του έκδοση που θα αγγίζει τα 600 χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP και θα εφοδιάζεται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3.

 

Get it on Google Play Download on the App Store