Ρώσος μετατρέπει την Mercedes X-Class σε τανκ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο αντικαθιστά τους τροχούς του με ερπύστριες. Είναι η πρώτη, ωστόσο, που κάτι τέτοιο συμβαίνει με το pick-up της Mercedes.

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes X-Class TheRock edition: «Στύβει την πέτρα»

Φυσικά δεν προκαλεί καμία αίσθηση που η εν λόγω μετατροπή προέρχεται από την Ρωσία, καθώς είναι γνωστή η λόξα του συγκεκριμένου λαού με τα «μεταλλαγμένα» αυτοκίνητα. Ο Nikita Aksyonov ανέλαβε να κάνει το premium αγροτικό σε πολυτελές όχημα μεταφοράς προσωπικού, τοποθετώντας ένα σετ ερπύστριες και αναβαθμίζοντας αναλόγως την εμφάνιση. Το bullbar μπροστά φροντίζει για την απομάκρυνση εμποδίων, όπως οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, και οι προσθήκες στους θόλους των τροχών αναλαμβάνουν να προσδώσουν τον ανάλογο σκληροτράχηλο χαρακτήρα – σε περίπτωση που οι ερπύστριες δεν το καταφέρουν.

Διαβάστε επίσης: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Στα μηχανικά μέρη -πέρα από την προφανή διαφορά- όλα βαίνουν στο γνώριμο μοτίβο. Την κίνηση αναλαμβάνουν να μεταδώσουν στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC και του 6ταχυτου αυτόματου κιβωτίου, οι γνωστοί πετρελαιοκινητήρες των 2.3 και 3 λίτρων. Η Χ 220 d 4MATIC αποδίδει 163 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και 403 Nm ροπής στις 1.500-2.500 σ.α.λ. Η X 250 d ανεβαίνει στους 190 ίππους και τα 450 Nm ροπής για τις ίδιες στροφές, ενώ η κορυφαία Χ 350 d διαθέτει τον παντοδύναμο twinturbo V6 των 258 ίππων στις 3.400 σ.α.λ. και 550 Nm στις 1.400-3.200 σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store