Στο κυνήγι των supercars η νέα Mercedes-AMG A45

Μετά την παρουσίαση της πιο προσιτής AMG όλων των εποχών, υπό την μορφή της Mercedes-AMG A35, δεν υπήρχε αμφιβολία πως η κορυφαία -και πολυαναμενόμενη- κορυφαία Α45 θα προκαλέσει αίσθηση με τις επιδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Για τις πρώτες θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου ή, έστω, κάποια διαρροή. Για την δύναμη και το ποιόν της μετάδοσης, ωστόσο, η «διαρροή» έγινε-και από τα πλέον αρμόδια χείλη. Ο διευθυντής της AMG, Tobias Moers, ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αυστραλιανό περιοδικό αυτοκινήτου και δεν δίστασε στιγμή να απαντήσει: «το αυτοκίνητο θα έχει 400 ίππους, 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης που ενσωματώνει λειτουργία Drift Mode, παρόμοιο με αυτό που συναντάμε στην Ε63 S». Έτσι απλά, το αφεντικό των γρήγορων Mercedes έβαλε «φωτιά στα μπατζάκια» του ανταγωνισμού (συγκεκριμένα, του Audi RS 3) και έστειλε την αγωνία των απανταχού αυτοκινητόφιλων στα ύψη.

Δείτε ακόμα: Ντεμπούτο για την βασική Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν του ξέκλεψαν οι Αυστραλοί συνάδελφοι, όμως γνωρίζουμε πως η κορυφαία A-Class θα διαθέτει μια πουσαρισμένη εκδοχή του 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου που κινεί την Α35. Η είδηση, πέρα από τα 400 άλογα, αφορά στο γεγονός ότι το κιβώτιο θα είναι ένα 8τάχυτο αντί του 7τάχυτου DCT 7G-Tronic. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα είναι ολοκαίνουργιο ή μια αναβαθμισμένη εκδοχή του υπάρχοντος, όμως το σίγουρο είναι η παρουσία του AMG DYNAMIC SELECT, μέσω του οποίου  ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, τα οποία αναλόγως διαμορφώνουν πολλές παραμέτρους, όπως την απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes-AMG Project ONE «βγήκε παγανιά»

Από εκεί και πέρα, οι επιδόσεις αναμένονται καταιγιστικές. Η Α35 απαιτεί 4,7 δλ. για να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, χάρις στους 306 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Οπότε δεν αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός ένας εκτιμώμενος χρόνος κοντά -ή και λιγότερο- στα 4 δλ. για την επερχόμενη Α45, που θα την φέρει ευθέως αντιμέτωπη με πολλά από τα σύγχρονα υπεραυτοκίνητα. Για την επιβεβαίωση όλων των ανωτέρω, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store