Θα αγοράζατε ένα Ford Kuga ST;

Οι γρήγορες εκδόσεις των SUVs και των crossovers έχουν το δικό τους, αρκετά φανατικό κοινό. Και δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο επίπεδο της Porsche Cayenne Turbo. Μια χαρά δουλειά κάνει το Skoda Kodiaq RS, για παράδειγμα. Η Ford είναι έτοιμη να το «κυνηγήσει», με την έκδοση ST του ολοκαίνουργιου Kuga να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο.

Μπορεί προς το παρόν να βρίσκεται σε μορφή ψηφιακής απεικόνισης από τον X-Tomi, ωστόσο η ευρύτητα της γκάμας των ST σχεδόν προεξοφλεί τον ερχομό του αντίστοιχου Kuga. Eμφανισιακά, η ιδέα του γνωστού renderer είναι έτοιμη να περάσει στην παραγωγή. Ξεχωρίζουν ο χαρακτηριστικός εμπρός προφυλακτήρας και οι 19αρες ζάντες. Πίσω από αυτά, όμως, το μυστήριο παραμένει.

Δείτε ακόμα: Νέο Ford Kuga ήπιο υβριδικό, Plug-In και πλήρως υβριδικό

Η κορυφαία έκδοση του Kuga, που ανακοινώθηκε με το λανσάρισμα του μεσαίου SUV της Ford, είναι η plug-in υβριδική που αγγίζει τους 225 ίππους. Το σύνολο «παντρεύει» έναν νέο 2.5αρη ατμοσφαιρικό κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, όμως δύσκολα θα δούμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό με τα σήματα ST (ST-Line, πάντως, υπάρχει). Επικρατέστερο μοτέρ για να μπει κάτω από το καπό του Kuga ST, είναι αυτό που συναντάμε στο αντίστοιχο Focus: ο 2.3 EcoBoost των 280 ίππων και 420 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη πρώτη για το νέο Ford Focus ST (+video)

Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος των 2.3 λίτρων αποτελεί τον πασπαρτού των γρήγορων Ford, καθώς απαντάται σε όλες τις διατάξεις: μπροστοκίνηση (Focus ST), πισωκίνηση (βασική Mustang) και τετρακίνηση (απερχόμενο Focus RS). Αυτή η μηχανολογική του ευελιξία τον καθιστά φαβορί για την κίνηση ενδεχόμενου κορυφαίου Κuga, ενώ αν ακολουθηθεί το παράδειγμα του Focus, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η παρουσία του 2λιτρου πετρελαιοκινητήρα EcoBlue των 190 ίππων και 400 Nm ροπής. Εσείς ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε;

Get it on Google Play Download on the App Store