Τι αυτοκίνητο κρύβει αυτή η Porsche Boxster; (+video)

Η πρώτη γενιά της Porsche Boxster δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής, κυρίως λόγω εμφάνισης και επιδόσεων του βασικού boxer των 2.7 λίτρων και 220 ίππων (υπήρχε και 2.5αρης με 204 άλογα). Η συμβολή της στην διάδοση των κεντρομήχανων αυτοκινήτων, όμως, αλλά και την οικονομική επιβίωση της γερμανικής εταιρίας δεν αμφισβητούνται. Μπορούν, όμως, να μεταλλαχτούν.

Δείτε ακόμα: Να τι γίνεται όταν «ξεχνάς» για 11 χλμ. το χειρόφρενο (+video)

Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη κίτρινη -ως επί το πλείστον, γιατί η μία πόρτα είναι άσπρη και η άλλη μαύρη. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά. Αφενός η πολυχρωμία, που θυμίζει πρόχειρη επισκευή τρακαρίσματος. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αρμοί-«χαράδρες», μαζί με τους τροχούς που είναι πολύ μέσα στους θόλους. Οι απαντήσεις έρχονται από το Garage54 και το νέο του πρότζεκτ.

Κάτω από το -τύποις- αμάξωμα της Boxster, κρύβεται το πάτωμα ενός Lada. Το μοντέλο δεν διευκρινίζεται, αλλά δεδομένης της διάταξης κινητήρας εμπρός-κίνηση πίσω ποντάρουμε σε τροποποιημένη μορφή πατώματος κάποιου 2105. Ο κινητήρας έρχεται από την Αμερική και ένα όχημα ελευθέρου χρόνου, ονόματι Intimidator. Η χωρητικότητα των 798 κ.εκ. σε συνδυασμό με την χρήση υπερτροφοδότη, είναι ικανά για απόδοση 65 ίππων. Το αυτοκίνητο είναι πανάλαφρο, καθώς έχει ελάχιστα πράγματα πάνω του πέραν των μηχανικών μερών και των πάνελ του αμαξώματος. Κάτι που σημαίνει ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, το γκάζι δεν λείπει – έστω, όσο μπορούν να εξασφαλίσουν 65 ίπποι.

Διαβάστε επίσης: Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Αυτό που σίγουρα λείπει, είναι η ανάρτηση. Η «Ladster» κινδυνεύει με κατάρρευση σε κάθε πέρασμα πάνω από ανωμαλία, καθώς τα ελατήρια και τα αμορτισέρ είναι «κούτσουρο». Και από γκάζι «πάει πίσω», καθώς δεν μπόρεσε καν να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση για την διενέργεια της αντίστοιχης μέτρησης επιτάχυνσης. Πάντως, από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, αυτό ίσως είναι το πιο νορμάλ εγχείρημα του καραφλού Ρώσου.

Get it on Google Play Download on the App Store