Της πήραν τις πινακίδες για δημόσια προσβολή!

Οι αμερικανικές αρχές βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να αφαιρέσουν τις πινακίδες από ένα Toyota RAV4, με 15 χρόνια καθυστέρηση!

Η Wendy Auger είναι κάτοικος New Hampshire από το 2004. Όταν δηλαδή γέννησε το πρώτο της παιδί. Τότε είχε στην κατοχή της ένα Toyota Previa και το πρώτο πράγμα που έκανε, μετά την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, ήταν να τοποθετήσει ειδικές πινακίδες στο αυτοκίνητο. Ο αριθμός κυκλοφορίας ήταν PB4WEGO και εκ πρώτης όψεως δεν εμφανίζουν κάτι ύποπτο. Η Auger κατόπιν αγόρασε ένα RAV4 και στη συνέχεια το αντικατέστησε με το νεότερο μοντέλο. Σε κάθε Toyota, οι πινακίδες ήταν ίδιες. Να σημειώσουμε εδώ ότι η νομοθεσία με τις custom πινακίδες κυκλοφορίας, επιτρέπει να μετακομίζουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Χρεώνονται δηλαδή στον ιδιοκτήτη, όχι το όχημα.

Δείτε ακόμα: Σταμάτησε οδηγό Toyota Supra για κουβέντα (+video)

Κάποια στιγμή το 2014, η ανωτέρω νομοθεσία άλλαξε προς το αυστηρότερο στη συγκεκριμένη πολιτεία των Η.Π.Α. Και όρισε πως πινακίδες με χυδαία, αντιαισθητικά, προσβλητικά και γενικότερα μη αποδεκτά μηνύματα, θα αφαιρούνται. Η συστοιχία PB4WEGO μεταφράζεται ως «pee before we go», ελληνιστί «κάνε τσίσα πριν φύγουμε». Μια ατάκα που λένε πολλοί γονείς στα παιδιά της, πριν την αναχώρηση από το σπίτι. Το ίδιο έκανε και η Wendy, περνώντας την καθημερινή της ατάκα στο μέταλλο της πινακίδας.

Διαβάστε επίσης: Honda Civic «τσαμπουκαλεύεται» σε Hummer (+video)

Για 15 χρόνια, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ακόμα και από το 2014, όταν και αυστηροποιήθηκε η σχετική διάταξη, κανείς αστυνομικός δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή της. Μια μέρα, προφανώς κατόπιν ελέγχου από το Υπουργείο Μεταφορών, της ήρθε ειδοποίηση που την καλούσε να καταθέσει τις πινακίδες στο πλησιέστερο γραφείο της υπηρεσίας, καθώς θεωρήθηκε πως προσέβαλλαν τη δημόσια αιδώ! Η Auger αρχικά αρνήθηκε, όμως όταν ενημερώθηκε πως ούτως ή άλλως θα της αφαιρούνταν από την αστυνομία, τις παρέδωσε και υπέβαλλε χαρτιά για νέες. Εκτός αυτού, όμως, προσέβαλλε δικηγόρο ώστε να αποδείξει πως οι πινακίδες που χρησιμοποιούσε για μια 15ετία δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του κείμενου νομοθετήματος, ζητώντας την επιστροφή τους.

Get it on Google Play Download on the App Store