Το απίστευτο χαρακτηριστικό με τα καπάκια της Porsche

Τα καπάκια των ζαντών αποτελούν ψυχαναγκασμό για πολύ κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι -στα όρια της κλινικής περίπτωσης- που θέλουν να αφήνουν παρκαρισμένο το αυτοκίνητό τους με το σήμα των τροχών να είναι ευθυγραμμισμένο. Προφανώς και τα τέσσερα είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί, οπότε συμβιβάζονται με την μια μεριά.

Δείτε ακόμα: H Porsche εξελίσσει τα μοτέρ της ρωσικής Rolls-Royce!

Κάποιες εταιρίες -όπως οι Rolls-Royce, Bentley και VW– λύνουν τα χέρια των ψυχαναγκαστικών φίλων μας, προσφέροντας σταθερά καπάκια. Η Porsche κάνει το ακριβώς αντίθετο, ενισχύοντας το ιδιότυπο χαρακτηριστικό της ψυχοσύνθεσης και φανερώνοντάς μας τις «παραξενιές» τις. Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες εταιρίες, αυτή του Τσουφενχάουζεν αδιαφορεί για τα σταθερά καπάκια. Όμως δίνει μέγιστη σημασία στον τρόπο που αυτά τοποθετούνται.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Porsche, λοιπόν, το καπάκι μπαίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το κάτω μέρος του θυρεού να δείχνει το μπουλόνι ασφαλείας. Το οποίο μπουλόνι επίσης είναι τοποθετημένο με προσανατολισμό στην βαλβίδα του τροχού! Με δυο λόγια, η βαλβίδα δίνει τον τόνο και το μπουλόνι με το σήμα ευθυγραμμίζονται!

Διαβάστε επίσης: H Tesla αλλάζει τους υαλοκαθαριστήρες μετά από 116 χρόνια!

Είναι άγνωστο για πόσο καιρό συμβαίνει αυτό με τις ζάντες των Porsche, ωστόσο από το 2015 που μπήκαν οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες στις απλές 911, το ιδίωμα αυτό είναι παρόν.

Get it on Google Play Download on the App Store