Το κινεζικό VW Arteon των 11.600 ευρώ

Αναλύσαμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία και τον τρόπο που πολλοί την αντιλαμβάνονται πλέον, απομακρυσμένη από τις αντιγραφές ευρωπαϊκών και άλλων μοντέλων. Το αίμα νερό δεν γίνεται, όμως, οπότε η προσφιλής τακτική των Κινέζων δεν θα μπορούσε να κοπεί «μαχαίρι». Τρανή απόδειξη το Changan Raeton CC.

Δεν χρειάζεται περισσότερη από μια ματιά για να καταλάβουμε ποια ήταν η επιρροή του από την Ευρώπη. Μάσκα και φωτιστικά σώματα εμπρός «κραυγάζουν» VW Arteon. Για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται καν να το δεις για να αντιληφθείς ποιο μοντέλο αντιγράφει. Ακόμα και το όνομα, πρόκειται για αναγραμματισμό του «Arteon»! Το Raeton, λοιπόν, (που δανείζεται στοιχείο από το όνομα και του Passat CC) είναι ένα σεντάν 4,8 μέτρων (4.780 χλστ. για την ακρίβεια), με πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.465 χλστ. και μεταξόνιο 2.770 χλστ. Ένα καθώς πρέπει μεσαίο δηλαδή, παρόμοιων διαστάσεων με το Arteon (4.862 χλστ. μήκος, 1.871 χλστ. πλάτος, 1.450 χλστ. ύψος και 2.837 χλστ. μεταξονίου).

Δείτε ακόμα: Το νέο μικρομεσαίο κινεζικό SUV των 11.900 ευρώ

Στο προφίλ η σιλουέτα δεν μιμείται απολύτως τον κουπέ δυναμισμό του γερμανικού σεντάν, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Το ίδιο ισχύει και για πίσω, όπου τα φανάρια φαίνεται να προέρχονται αυτούσια από το Lexus IS!

Η καμπίνα των επιβατών δεν στερείται τεχνολογίας, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής στην κορυφή του ταμπλό, που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών και συστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου. Σε αυτά περιλαμβάνεται αυτόματο φρενάρισμα, ενεργό cruise control, διατήρηση λωρίδας, ενώ από τον εξοπλισμό άνεσης δεν λείπουν η κάμερα οπισθοπορείας και τα θερμαινόμενα καθίσματα.

Κάτω από το καπό συναντάμε έναν σύγχρονο τετρακύλινδρο 1.500άρη τούρμπο 156 ίππων και 225 Nm ροπής, που συνδυάζεται με αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το ταχύτερο VW Arteon στον κόσμο (+video)

Η τιμή για όλα αυτά, τοποθετείται στις 89.900 γουάν (11.609 ευρώ). Η κορυφαία έκδοση τιμολογείται στις 138.900 (17.928 ευρώ). Στην Κίνα, το VW Arteon ξεκινά από τις 309.981 γουάν, ή 39.900 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store