Το ρομπότ της Toyota (+videos)

Σίγουρα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον αφού τα ρομπότ αναμένεται να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι μας… Προφανώς και αστειευόμαστε, καθώς μια μηχανή δεν μπορεί να είναι ποτέ φίλος ενός ανθρώπου, παρόλα αυτά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός οικιακός βοηθός.

Δείτε ακόμη: Με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο πρόεδρος της Toyota;

Και για αυτό ακριβώς το λόγο η Toyota μας παρουσιάζει το δικό της ρομπότ, το οποίο όπως λέει η ίδια μπορεί να γίνει το καλύτερο υποστηρικτικό μηχάνημα για έναν άνθρωπο με αναπηρία για παράδειγμα ή κινητικά προβλήματα.

Το Toyota Human Support Robot (HSR) είναι μέρος του προγράμματος της ιαπωνικής μάρκας, το οποίο ονομάζεται «Mobility for All» και ως στόχο του έχει να υποστηρίξει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Το συγκεκριμένο ρομπότ, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως την 1η Οκτωβρίου στην Μαδρίτη, έχει ένα «χέρι», μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα και να σηκώσει πράγματα ακόμη και από το έδαφος, να πάρει πράγματα από το ράφι και γενικώς να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων ανθρώπων ή ατόμων με αναπηρία, αφού μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε επίσης: Toyota Corolla KE70 βγαλμένo από όνειρο

Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη 44 άνθρωποι από 12 διαφορετικές χώρες έχουν στις υπηρεσίες τους το ρομπότ της Toyota προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν και να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την περαιτέρω εξέλιξή του.

Get it on Google Play Download on the App Store