Βγαίνουν στους δρόμους Ρωσίδες φορτηγατζούδες!

To υπουργείο Εργασίας της Ρωσίας φέρνει στο αντίστοιχο Κοινοβούλιο νομοθετικό διάταγμα, που απελευθερώνει 456 επαγγέλματα για το «ωραίο φύλο». Μεταξύ των οποίων και η οδήγηση φορτηγού!

Δείτε ακόμα: Στη Ρωσία έτσι μαθαίνεις να μην μιλάς στο κινητό όταν οδηγείς (+video)

Στο τέλος του 1990 και επί τελευταίων ημερών Σοβιετικής Ένωσης, ο τότε πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσώφ υπέγραψε την απαγόρευση συμμετοχής των γυναικών σε διάφορα επαγγέλματα, τα οποία ήταν συνυφασμένα με την σωματική προσπάθεια και θεωρούνταν «κάστρα» των ανδρών. Μερικά παραδείγματα είναι η οδήγηση βαρέων οχημάτων, η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, η ανάληψη θέσεων σε πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας (η γυναίκα που εμφανίζεται στην εξαιρετική σειρά «Chernobyl», είναι προϊόν μυθοπλασίας), ο μηχανικός αυτοκινήτων και η έκδοση άδειας οδήγησης ταξί. Από 1ης Ιανουαρίου 2021 οι άνωθεν απαγορεύσεις θα αρθούν, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τις υποψήφιες Ρωσίδες φορτηγατζούδες!

Διαβάστε επίσης: Η πιο όμορφη φορτηγατζού στον κόσμο! (+video)

Ο περιορισμός θα παραμείνει για τα εξόχως ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως αυτό του μεταλλωρύχου. Σε κάποιες περιοχές, το ίδιο θα ισχύσει και για την περίπτωση των ψαράδων. Στα φορτηγά, ωστόσο, η άρση θα είναι καθολική. Οποιοδήποτε όχημα άνω των 2,5 τόνων θα μπορεί να αφεθεί στο βελούδινο άγγιγμα των γυναικείων χεριών – αφού πρώτα περάσουν τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις οδήγησης.

Get it on Google Play Download on the App Store