Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του νέου ιπτάμενου Honda

Η Honda είναι γνωστή κυρίως για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες της, όμως παράγει και άλλα προϊόντα όπως χλοοκοπτικά, γεννήτριες, εξωλέμβιες μηχανές και αεροπλάνα. Πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινώσει το νέο αεροσκάφος της, το HondaJet Elite, για το οποίο πλέον ξεκίνησε τις πρώτες παραδόσεις του στην Ιαπωνία.

Δείτε ακόμη: Eλληνικό Honda S2000 Turbo «καταπίνει» Porsche Panamera (+video)

Για να γιορτάσει την παράδοση του πρώτου αεροπλάνου, η Honda πραγματοποίησε μια τελετή στο διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο στην οποία συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής του γραφείου της πολιτικής αεροπορίας της Ιαπωνίας Kuniharu Ebina, ο Michimasa Fujino, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Aircraft Company και ο Gentaro Toya, Διευθύνων Σύμβουλος της HondaJet Japan. Το πρώτο HondaJet παραδόθηκε στον Kotaro Chiba, ιδρυτή του ιαπωνικού Drone Fund και πρώτου πελάτη στην Ιαπωνία του εν λόγω ιδιωτικού αεροσκάφους.

Το νέο HondaJet Elite διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία κατά 396 χιλιόμετρα, κάτι που σύμφωνα με τη μάρκα το καθιστά το jet με τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο με 2.590 χιλιόμετρα. Επιπλέον έχει να επιδείξει νέο χρωματικό συνδυασμό, ισχυρότερο ηχοσύστημα, αλλαγές στην πιο πολυτελή, βελτιωμένη ηχομόνωση και καλύτερη αεροδυναμική για χαμηλότερο θόρυβο. Όσον αφορά στην τιμή του, υπολογίστε γύρω στα 5.000.000 ευρώ!

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Jazz 1.5 i-VTEC

Get it on Google Play Download on the App Store