Υπέροχη και σπάνια Toyota Celica 1600 ST Coupe

Το όνομα της Toyota είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Celica, παρόλο που έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και 13 χρόνια (από το 2006). Από την πρώτη γενιά της, η Toyota Celica (1970-1977) παραμένει ένα πολύ γοητευτικό κλασικό αυτοκίνητο με σπορ χαρακτήρα. Βέβαια, μετά από τόσα χρόνια είναι δύσκολο να βρεθεί ένα τέτοιο μοντέλο σε καλή κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποια κομμάτια που πραγματικά τα… ζηλεύεις.

Δείτε ακόμη: Toyota Supra MKIV πωλείται για μισό εκατομμύριο!

Η εικονιζόμενη αναπαλαιωμένη Toyota Celica 1600 ST Coupe για παράδειγμα, σίγουρα θα συγκινήσει αρκετούς λάτρεις των κλασικών σπορ αυτοκινήτων. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση εξωτερικά, στο εσωτερικό της και μηχανικά, παρά τον σχεδόν μισό αιώνα που έχει περάσει από τότε που κατασκευάστηκε (μοντέλο του 1973). Εξωτερικά κυριαρχούν τα στρογγυλά εμπρός φανάρια, τα πίσω τετραγωνισμένα, η καλλίγραμμη σιλουέτα της και το σκούρο πράσινο χρώμα. Στο ταμπλό το βλέμμα πέφτει κατευθείαν στο τιμόνι με την ξύλινη στεφάνη και στα 5 ξεχωριστά στρογγυλά όργανα (στροφόμετρο, ταχύμετρο και δείκτες βενζίνης, θερμοκρασίας και πίεσης λαδιού/αμπερόμετρο).

Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό της κλασικής αυτής Celica φιλοξενείται ένας κινητήρας 1.6 λτ. ισχύος 86 ίππων και 142 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο και προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 11 δλ. και τελική ταχύτητα 171 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Toyota: Αντι-οικολογικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η εικονιζόμενη Celica πωλείται από την εμπορία Cog Classics, έναντι του ποσού των 29.800 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store