Bελτιωμένο VW Golf R «διαλύει» muscle cars (+video)

Οι Αμερικανοί έχουν ένα motto για τα αυτοκίνητα, πίσω από το οποίο κρύβεται όλη η ιδιοσυγκρασία του λαού τους: «there is no replacement for displacement». Σε ελεύθερη μετάφραση «τίποτα δεν κερδίζει τα κυβικά», ενδεικτικό της «bigger is better» νοοτροπία που τους διακατέχει σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους (αυτοκίνητα, σπίτια, φαγητό, πολιτική κλπ). Και η κοινότητα των muscle cars είναι ο απόλυτος πρέσβης αυτής της τεχνοτροπίας.

Δείτε ακόμα: Nissan GT-R Nismo και Honda NSX πάνε «φτερό με φτερό» (+video)

Στα πλάνα που ακολουθούν θα παρακολουθήσουμε Chevrolet Camaro και Dodge Challenger 6.2 λίτρων να εξαπολύουν την δύναμή τους στο dragstrip. Το δεύτερο μάλιστα είναι το ισχυρότερο muscle car παραγωγής όλων των εποχών (στην έκδοση Demon), με τον V8 Hemi να συνεπικουρείται από έναν τεράστιο κομπρέσορα και να αποδίδει 840 ίππους. Το συγκεκριμένο είναι το Hellcat των 707 ίππων, βελτιωμένο όμως σε επίπεδα Demon.Η Camaro βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα, στα 460 άλογα. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν είναι λίγα. Οπότε φαίνεται πως τα κυβικά όντως κάνουν κουμάντο στο οδόστρωμα.

Μέχρι που εμφανίζεται ένα 2λιτρο γερμανικό χάτσμπακ να ισοπεδώσει εγωισμούς και διαχρονικές απόψεις. Το VW Golf R εργοστασιακά αποδίδει 300 ίππους από τον 2λιτρο TSI. Μαζί με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion και το 7αρι DSG, μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,6 δλ. Αντίστοιχος χρόνος με την εργοστασιακή Camaro, δηλαδή (4,8 δλ.). Το Challenger είναι τουλάχιστον μια κατηγορία πάνω, καθώς -αναλόγως ελαστικών- μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3.1 δλ! Κάτι που σημαίνει πως ακόμα και το συγκεκριμένο βελτιωμένο Golf R των 640 ίππων, δεν έχει πολλές ελπίδες δίπλα του. Σωστά;

Διαβάστε επίσης: Παππούς με VW Golf R 600 ίππων! Θα σέβεσαι… (+video)

Λάθος! Κι αυτό γιατί, όπως αποδεικνύεται, τίποτα δεν κερδίζει την τεχνολογία και τα καλύτερα αντανακλαστικά του οδηγού. Το Golf εκτινάσσεται στην εκκίνηση, ελέω τετρακίνησης και χρόνου αντίδρασης του οδηγού, με τις αστραπιαίες αλλαγές του DSG στην συνέχεια να αναλαμβάνουν την διατήρηση της πρωτοπορίας.


Get it on Google Play Download on the App Store