Κόντρα… ησυχίας μεταξύ Rolls-Royce και smart EV! (+video)

Τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και τα ηλεκτρικά. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο, εκτός από το οικολογικό προφίλ, είναι η ησυχία που προσφέρουν στις μετακινήσεις. Μιλάμε πάντα για υβριδικά που μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά και με το ηλεκτρικό μοτέρ (plug-in hybrid). Τα ελάχιστα ντεσιμπέλ που δημιουργούν, έχουν προκαλέσει αρκετές δύσκολες στιγμές σε πεζούς, οι οποίοι δεν άκουσαν το διερχόμενο όχημα, ακόμα και όταν περνούσε δίπλα του.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο πήρε φωτιά «από το πουθενά» (+video)

Για τον λόγο αυτό, θεσπίστηκε νόμος στις Η.Π.Α. σύμφωνα με τον οποίο τα ηλεκτρικά οχήματα θα πρέπει να παράγουν έναν χαρακτηριστικό ήχο σε ταχύτητες πόλης, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη συνύπαρξη με τους πεζούς. Τι γίνεται, όμως, με τα πιο ήσυχα αυτοκίνητα του κόσμου, που δεν είναι άλλα από τις Rolls-Royce; Η αγγλική εταιρία διαφημίζει πως τα μοντέλα της είναι ό,τι πιο ήσυχο κυκλοφορεί στους δρόμους, διευκρινίζοντας πως ο ισχυρισμός αφορά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης (υβριδικών συμπεριλαμβανομένων). Χαρακτηριστικό είναι το τεστ με το όρθιο νόμισμα που τοποθετείται στον κινητήρα όταν αυτός λειτουργεί στο ρελαντί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα και η έλλειψη κραδασμών. Τα ηλεκτρικά οχήματα, όμως, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Διαβάστε επίσης: Rolls-Royce Cullinan: Η βασίλισσα των SUV (+video)

Για να λυθεί η απορία, ένας οικονομικά εύρωστος YouTuber πήρε την Rolls-Royce Phantom του και την έθεσε αντιμέτωπη με το smart fortwo Convertible Electric Drive. Η διαφορά τιμής φυσικά είναι χαώδης, ενώ το smart έχει το πρόσθετο μειονέκτημα της υφασμάτινης οροφής, όμως δεν παύει να είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να κάνουμε spoiler στο video, ωστόσο όταν η Rolls-Royce ισχυρίζεται κάτι, δεν το κάνει «στον αέρα».

Από το 3:16 του βίντεο η διαδικασία σύγκρισης:

Get it on Google Play Download on the App Store