Μercedes G-Class «πάει βόλτα» 2 Suzuki Jimny (+video)

Υπάρχουν αρκετές σκηνές στην ζωή που χρησιμεύουν ως μεταφορά της μάχης του Δαβίδ με τον Γολιάθ. Περιστατικά όπου οι ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες, κατάφεραν να υπερσκελίσουν τα «στανταράκια». Η αποθέωση της ψυχής του «μικρού» κόντρα στην φαινομενικά ασύγκριτη ανωτερότητα του «μεγάλου». Η κόντρα Suzuki Jimny – Mercedes G-Class δεν είναι μία από αυτές τις στιγμές.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Suzuki Jimny 1.5 GLX VVT 102HP

Αριθμητικά και μόνο να το δει κανείς, το μικρό ιαπωνικό off roader δεν έχει την παραμικρή ελπίδα απέναντι στο «θωρηκτό» από την Στουτγκάρδη: 1.5 ατμοσφαιρικά λίτρα με 102 ίππους και 130 Nm ροπής για 1.135 κιλά, απέναντι σε δυο τούρμπο που υπερπληρώνουν 4 λίτρα σε διάταξη V8, αποδίδοντας 563 ίππους και 761 Nm για 2,5 τόνους. Χώρια το τεχνολογικό «χάος» που χωρίζει τα δυο μοντέλα, με την Mercedes να διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση με διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας και τρία μπλοκαρίζονενα διαφορικά, την στιγμή που το Suzuki αντιτάσσει ένα βοηθητικό κιβώτιο «κοντών» σχέσεων που κλειδώνει το κεντρικό διαφορικό. Αν μιλούσαμε για εκτός δρόμου διαδρομές, αναμφισβήτητα το μικρότερο μέγεθος και βάρος του Jimny θα έβαζε σοβαρούς γρίφους προς επίλυση στο γερμανικό «θηρίο». Εδώ, όμως, πρόκειται για αγνό, ακατέργαστο «μπρα ντε φερ». Και η σύγκριση θυμίζει Σιλβέστερ Σταλόνε  με Γιάννη Φετφατζίδη.

Διαβάστε επίσης: H Mercedes μας δείχνει πώς να περνάμε ποτάμια (+video)

Απολύτως αναμενόμενα, το Jimny δεν μπορεί καν να κουνήσει την G63 όταν ο οδηγός της δεύτερης απλά πατάει το φρένο. Μετακινώντας το πόδι του στο γκάζι, η Mercedes μετατρέπεται σε ταχύπλοο και το Suzuki σε σκιέρ. Ακόμα και 2 Jimny δεν μπορούν να φέρουν βόλτα την «Γερμανίδα», ενώ μόνο όταν γίνουν 3 και ο σκουφακιοφόρος πίσω από το τιμόνι του γερμανικού SUV παραλείψει να πατήσει γκάζι, μπορούν να υπερηφανευτούν πως κέρδισαν. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, οι αριθμοί είναι υπέρ της G-Class: 3 Jimny ισοδυναμούν σε συνδυαστική ισχύ 306 ίππων και 390 Nm ροπής, με το βάρος να φτάνει τα 3.400 κιλά. Κάτι που σημαίνει ότι αν τα διαφορικά ήταν μπλοκαρισμένα, η τετρακίνηση 4MATIC κατάλληλα ρυθμισμένη και ο οδηγός αξιοποιούσε τα 761 Nm της ροπής, ενδεχομένως η G-Class να πήγαινε βόλτα τα «τρία αδέρφια».

Get it on Google Play Download on the App Store