Mitsubishi Lancer Evo κάθε γενιάς οργιάζουν (+video)

Από τη στιγμή που ακούστηκε πως η Mitsubishi εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του Evo, άπαντες βρέθηκαν «στα κάγκελα». Μπορεί να είναι crossover, μπορεί υβριδικό, μπορεί και τα δύο. Το σημαντικό είναι πως η λέξη «Evolution» επανήλθε στην ατζέντα των «Τριών Διαμαντιών».

Δείτε ακόμα: Mitsubishi Lancer EVO IX Wagon για 8.950 ευρώ

Εξάλλου, μιλάμε για μια κληρονομιά 24 ετών. Το 1992 εμφανίστηκε το πρώτο Evo, με τον 2λιτρο τούρμπο 4G63 να απέδιδε 247 ίππους. Μόλις ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε το ΙΙ, ανεβάζοντας την απόδοση στα 256 άλογα, ενώ το 1995 φτάσαμε στα 270 του III. Ήταν το 1996, όταν το IV λάνσαρε το Evo όπως το ξέρουμε σήμερα: στο μέγιστο επιτρεπόμενο όριο της ιαπωνικής νομοθεσίας (280 ίπποι) και με το σύστημα Active Yaw Control να επιταχύνει τον πίσω εξωτερικό τροχό, χαρίζοντας την αξιομνημόνευτη ρυθμισιμότητα και αμεσότητα της ουράς, που έγραψε ιστορία. Το V του ’98 ουσιαστικά έστρωσε τον δρόμο για το πιο αγαπημένο και -κατά κοινή ομολογία- καλύτερο μοντέλο της σειράς, το VI.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό Mitsubishi Lancer Evo «πυροβολεί» (+video)

Το 7άρι έβαλε τα Evo στη νέα χιλιετία και δέχτηκε αρκετές επικρίσεις, καθώς ήταν σαφώς πιο πολιτισμένο σε σχέση με το 6. Τα πράγματα άρχισαν να ξαναμπαίνουν στη θέση του με το VIII, του 2003, και επανήλθαν στη σκληροπυρηνική κανονικότητα με το IX. Οι κοσμογονικές αλλαγές ήρθαν με το X, το οποίο όχι μόνο απόλεσε το όνομα  «Lancer» αλλά και τον θρυλικό 4G63, για χάρη του 4B11. Το Μάη του 2016 έπεσαν οι τίτλοι τέλους και έκτοτε, έχουμε πλάνα σαν τα ακόλουθα να μη μας αφήνουν να «αγιάσουμε».

Get it on Google Play Download on the App Store