Όταν τα Honda CRX και Integra κυνηγούσαν το Nissan Skyline (+video)

Η δεκαετία του 90 δικαίως έχει χαρακτηριστεί -μεταξύ άλλων- ως αυτή των ιαπωνικών sportscars. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε κατασκευαστής από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου διέθετε τουλάχιστον 2 μοντέλα επιδόσεων. Σήμερα μόνο η Toyota ανταποκρίνεται στα στάνταρ των 90’s, με την Supra και το GT86, η Subaru (STI και BRZ) και η Honda (Civic Type R και NSX). H Nissan έχει μόνο το GT-R, η Mazda το MX-5 και η Mitsubishi κανένα (έχοντας την ελπίδα του comeback για το Evo).

Δείτε ακόμα: Όταν η Toyota Supra «έδερνε» τον ανταγωνισμό (+video)

Την ίδια περίοδο προκάλεσε αίσθηση η τηλεοπτική εκπομπή Best Motoring, η οποία ουσιαστικά ήταν το Gran Turismo του πραγματικού κόσμου. Τα αυτοκίνητα τίθεντο αντιμέτωπα ταυτοχρόνως στην πίστα, με επαγγελματίες οδηγούς αγώνων πίσω από το τιμόνι. Μεγάλη επιτυχία σημείωναν διάφορα πειράματα, όπως η δοκιμή εργοστασιακών, βελτιωμένων και αγωνιστικών αυτοκινήτων μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ένα εργοστασιακό Nissan Skyline GT-R34, ένα βελτιωμένο Honda Integra Type R και ένα αγωνιστικό CR-X. Σκοπός τους να δουν κατά πόσο γεφυρώνεται η διαφορά από ένα ισχυρότερο και ανώτερο τεχνολογικά αυτοκίνητο, μέσω της βελτίωσης, της μείωσης του βάρους κλπ.

Διαβάστε επίσης: Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Ακόμα και βελτιωμένο, το Integra υστερεί κοντά στους 100 ίππους από το Skyline, συν το πλεονέκτημα της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης ATTESA ET-S PRO του Nissan. Το CR-X ποντάρει στην ελαχιστοποίηση του βάρους και την μεγιστοποίηση της ταχύτητας εντός των στροφών, εκμεταλλευόμενο και τη δυνατότητα για πολύ αργοπορημένο φρενάρισμα. Ποιος κερδίζει;

Get it on Google Play Download on the App Store