Τέρμα γκάζι με την νέα Mercedes-AMG A35 (+video)

Δεν χρειάζεται να (ξανά)αναφέρουμε πως οι επιδόσεις των σημερινών hot hatches έχει φτάσει στο επίπεδο των supercars 10ετίας. Σαν να μην έφταναν αυτά, έχουμε και την νέα «ράτσα» των hyper-hatches που κοντράρουν ευθέως τα σημερινά υπεραυτοκίνητα – ειδικά στον τομέα της επιτάχυνσης. Η Mercedes-AMG A35 ανήκει στην πρώτη κατηγορία, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επερχόμενη Α45.

Δείτε ακόμα: H Mercedes-AMG GLC 63 S «τρομοκρατεί» την Porsche Macan Turbo (+video)

Βέβαια για να μην μείνει ικανοποιημένος κάποιος από τις επιδόσεις του τωρινού κατοίκου κορυφής της γκάμας των A-Class, θα πρέπει είτε να έχει μακρά εμπειρία από οδήγηση Ferrari και Porsche, είτε απλά να μην «νιώθει». Ο σύνδεσμος μεταξύ Α 250 και Α 45 μόνο μεσοβέζικη λύση δεν θυμίζει όταν πατήσεις τέρμα το γκάζι, εξαπολύοντας 306 ίππους και 400 Nm ροπής από τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα στον δρόμο, μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC+. Όλα αυτά για να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,7 δλ. και να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση τα ηλεκτρονικά περιοριζόμενα 250 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης: Νέα Mercedes-AMG GT R Pro έτοιμη για πίστα (+video)

Το παρακάτω video επαληθεύει τους ισχυρισμούς της γερμανικής εταιρίας. Να υπενθυμίσουμε πως μπορείτε να παραγγείλετε την -προς το παρόν- κορυφαία A-Class και στην Ελλάδα (την τιμή της μπορείτε να δείτε εδώ), ενώ για τους «αχόρταγους» έχουμε τις τελευταίες εξελίξεις για την επόμενη Mercedes-AMG A45.

Get it on Google Play Download on the App Store