Θλίψις: Ferrari F40 κάηκε ολοσχερώς (+video)

Tα λόγια είναι πολύ λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα που κατακλύζουν κάθε πραγματικό petrolhead, στο θέαμα μιας Ferrari F40 παραδομένης στις φλόγες.

Στα video που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, μια εκ των μόλις 1.311 F40 που πέρασαν την πύλη του Μαρανέλο καίγεται ολοσχερώς στο Μονακό, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο του κινητήρα. Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διερευνώνται, με τα πιθανότερα σενάρια να αναφέρουν είτε βραχυκύκλωμα, είτε διαρροή βενζίνης. Το μόνο σίγουρο, δυστυχώς, είναι το θλιβερό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Ferrari 488 GTB γίνεται F40 και μας στέλνει «στον ψυχίατρο»

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας ένοικος από παρακείμενη πολυκατοικία κατέβαλλε φιλότιμη και απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσει το καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας, με ένα απλό λάστιχο, όμως δεν τα κατάφερε.

Να θυμίσουμε πως η F40 ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε και λανσαρίστηκε υπό την επίβλεψη του «Γέρου» (βλέπε Έντζο Φεράρι), θεωρείται κατά γενική ομολογία ως το καλύτερο και πιο ποθητό αυτοκίνητο της Ferrari, αποδίδοντας 478 ίππους (484 στην Αμερική) στις 7.000 σ.α.λ. και 577 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. από τον twinturbo 2.9 V8 κινητήρα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ήταν υπόθεση 4,1 δλ., με την τελική να ξεπερνάει τα 315 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ferrari F355 Berlinetta «ξανανιώνει» μετά από 12 χρόνια!

Σήμερα, οι F40 αλλάζουν χέρια για τιμές που κυμαίνονται στο 1 εκατομμύριο ευρώ

 

Get it on Google Play Download on the App Store