Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona καίει λάστιχο (+video)

Υπάρχει η γενικότερη πεποίθηση πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα σημάνουν το τέλος των συγκινήσεων στην οδήγηση. «Αιχμή του δόρατος» για τους επικριτές είναι η παντελής έλλειψη ήχου, που πρακτικά αφαιρεί μία από τις κυριότερες αιτίες του fun to drive: την μελωδία του κινητήρα. Όπως αποδεικνύει το ηλεκτρικό Hyundai Kona, όμως, μια άλλη «σύνθεση» συνεχίζει να ακούγεται δυνατά.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Hyundai Kona 1.0 T-GDi 120 PS

Διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις, με μπαταρία 39 ή 64 kWh, το Kona Electric ξεκινά από τα 136 άλογα και φτάνει στα 204. Η αυτονομία στην πρώτη περίπτωση αγγίζει τα 290 χιλιόμετρα (289) και στην δεύτερη τα 450. Εντυπωσιακά νούμερα, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη είναι το γκάζι. Και η «βαβούρα» που προκαλεί όταν πατηθεί τέρμα.

Οι Κορεάτες ανακοινώνουν πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση για την έκδοση με τους 204 ίππους, έρχονται σε 7,6 δλ. Πολύ καλή επίδοση, που ωστόσο απέχει από την πραγματικότητα. Προς το καλύτερο! Στην δοκιμή των Αυστριακών συναδέλφων του PDrive TV, το ηλεκτρικό Kona έφτασε στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 6,84 δλ! Σημειωτέον, το i30 N των 250 ίππων θέλει 6,4 δλ. για την ίδια μέτρηση, ενώ το κορυφαίο Performance των 275 βρίσκεται στα 6,1.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Hyundai i30 Fastback N

Μάλιστα, ακόμα και με το traction control απενεργοποιημένο, το ηλεκτρικό crossover της Hyundai επιταχύνει σχεδόν 4 δέκατα ταχύτερα από την επίσημη μέτρηση. Μπόνους το καμένο λάστιχο και η «υπογραφή» στην άσφαλτο, ως γνήσιο «βρωμόγκαζο» μιας άλλης εποχής.

Get it on Google Play Download on the App Store