H απίστευτη δοκιμή αντοχής της Land Rover!

Οι κατασκευαστές δοκιμάζουν εκτεταμένα και εξαντλητικά τα αυτοκίνητα, πριν αυτά περάσουν στην παραγωγή. Και συνεχίζουν να το κάνουν αφού περάσουν τις πύλες του εργοστασίου, ώστε να λύνουν τυχόν προβλήματα ποιότητας ή και νεότητας που προκύπτουν. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Land Rover, ωστόσο, είναι από τις πιο πρωτότυπες στο χώρο.

Δείτε ακόμα: Γιατί έχει «ψεύτικη» κολώνα το Land Rover Defender;

Για την εξέλιξη της αντοχής των προφυλακτήρων του νέου Defender, οι Άγγλοι αρχικά χρησιμοποίησαν σκυλιά. Συγκεκριμένα, ένα συμπαθέστατο λαμπραντόρ ονόματι Γιόγκι. Ο κατάλληλα εκπαιδευμένος Γιόγκι, ανέλαβε το έργο του σχεδιασμού για το κατώφλι του χώρου αποσκευών. Οι σχεδιαστές τοποθέτησαν υποδαπέδιους αισθητήρες στο χώρο αποσκευών, συλλέγοντας δεδομένα για την δύναμη και το σημείο που πάταγε το σκυλί στο ανέβα-κατέβα από το αυτοκίνητο. Εκτός αυτού, η συνδρομή του Γιόγκι ήταν καίρια και για την αντιχαρακτική αντοχή του προφυλακτήρα. Τα νύχια των σκύλων είθισται να είναι από τους πιο ύπουλους εχθρούς των πίσω προφυλακτήρων στα SUV και station wagon, κατά τη διάρκεια ακριβώς αυτής της επι/αποβίβασης.

Όμως ο Γιόγκι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ώρες, ούτε σε πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα. Οπότε η Land Rover επιστράτευσε την τρισδιάστατη εκτύπωση. Η πατούσα του σκύλου πέρασε από σκάνερ, τα δεδομένα περάστηκαν στον υπολογιστή και ο 3D εκτυπωτής δημιούργησε το αντίστοιχο μοντέλο, κομπλέ με τα ανάλογα νύχια.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη 3D εκτυπωμένη 8πίστονη δαγκάνα από την Bugatti (+video)

Η βρετανική φίρμα δηλώνει πως η νεότευκτη πατέντα θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες δοκιμών και άλλων μοντέλων της. Όλα χάρις στον Γιόγκι και την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store