Νέο μικρομεσαίο Nissan Pulsar και 1.6 turbo 190 PS (+video)

H Nissan παρουσίασε επίσημα πριν από λίγη ώρα το νέο της μοντέλο Pulsar, με το οποίο εισέρχεται με αξιώσεις στα μικρομεσαία χάτσμπακ, μια κατηγορία που αν και ιδιαίτερα σημαντική σε ποσοστά πωλήσεων είχε παραμεληθεί από την ιαπωνική φίρμα. Με το Almera να δίνει τη θέση του ουσιαστικά στο Qashqai ήρθε ο καιρός να ξαναγυρίσει η φίρμα στις κλασικές προτάσεις της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το Pulsar είναι ένα νέο αυτόνομο μοντέλο στην γκάμα της Nissan με όνομα βαρύ το οποίο φιλοδοξεί να ενισχύσει την εικόνα της παγκοσμίως.

Το νέο Pulsar είναι πεντάθυρο με όμορφη αισθητική και στοιχεία που προέρχονται από τα νέα X-Trail και Qashqai κυρίως σε ότι αφορά την εμφάνιση του εμπρός και πίσω μέρους. Το μήκος του 5θυρου αμαξώματος ανέρχεται στα 4.385 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο είναι μακρύ και φτάνει τα 2.700 χιλιοστά. Μάλιστα, η Nissan ισχυρίζεται ότι το νέο Pulsar προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο στο ύψος των ώμων και για τα πόδια πίσω (692 χιλιοστά)  από τους ανταγωνιστές του, όπως αντίστοιχα ισχύει και για το μικρότερο Note.

Η εικόνα στο εσωτερικό και όπως εκείνη φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι σύγχρονη και καλαίσθητη με την κεντρική κονσόλα να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ η ποιότητα αναμένεται να κυμανθεί στα γνωστά καλά επίπεδα των νέων Nissan. Επιπρόσθετα θα διαθέτει πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο με νέα συστήματα άνεσης και ασφάλειας όπως είναι το σύστημα NissanConnect και το Safety Shield.

Για την κίνησή του όπως σας είχαμε ενημερώσει και προ ολίγων ημερών, υπάρχει ο νέος 1.2 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος DiG-T κινητήρας των 115 ίππων και ο 1.5 λίτρων πετρελαιοκινητήρας dCi των Renault-Nissan με τους 110 ίππους. Στις αρχές του 2015 θα προστεθεί στην γκάμα του και ο 1.6 λτ. κινητήρας των 190 ίππων προφανώς σε μια έκδοση με σπορ χαρακτήρα. Παραδοσιακά, η Nissan εκτός από το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο θα εξοπλίζει προαιρετικά αυτούς τους κινητήρες και με κιβώτιο CVT (διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων). Το Nissan Pulsar θα κατασκευάζεται στην μονάδα της Nissan στη Βαρκελώνη με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το φθινόπωρο του έτους που διανύουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store