Το νέο SEAT Ibiza σε Cupra, SC, ST, Cabrio, Sedan και Crossover

Την περασμένη εβδομάδα η SEAT παρουσίασε το νέο, 5ης γενιάς Ibiza, το οποίο είναι πλήρως αναβαθμισμένο σε κάθε επίπεδο και το πρώτο μικρό μοντέλο του ομίλου VW που βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα MQB A0. Τον ερχόμενο Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα κάνει την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του με το 5θυρο αμάξωμα, το οποίο διαθέτει σπορτίφ και μοντέρνο σχεδιασμό, θυμίζοντας αρκετά το ανανεωμένο Leon, ενώ δεν λείπουν επιρροές και από το SEAT Ateca.

Αργότερα θα δούμε το νέο Ibiza και σε άλλες εκδόσεις αμαξωμάτων και κινητήρων, μεταξύ των οποίων είναι το σπορτίφ μοντέλο με το νέο 1.5 TSI κινητήρα ισχύος 150 ίππων, καθώς και το «οικολογικό» με φυσικό αέριο και για πρώτη φορά με τον 1.0 TSI των 90 ίππων. Μετά το 5θυρο, η επόμενη έκδοση που αναμένεται να λανσαριστεί είναι το τρίθυρο SC με την πιο δυναμική εμφάνιση, όπως μπορούμε να δούμε πως μπορεί να μοιάζει μέσω της ηλεκτρονικά επεξεργασμένης φωτογραφίας του ανεξάρτητου σχεδιαστή X-Tomi. Σίγουρο μπορούμε να θεωρήσουμε το κορυφαίο στην γκάμα Cupra, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και το πιο πρακτικό στέισον βάγκον Ibiza ST.

Δείτε ακόμα: SEAT Leon με έκπτωση έως 3.900 ευρώ

Ενδιαφέρον θα είναι ένα νέο Ibiza με χαρακτηριστικά crossover (X-Perience), όπως είναι για παράδειγμα το VW CrossPolo. Από τα «φανταστικά» σχέδια του νέου Ibiza που παρουσιάζει ο X-Tomi, αυτά που έχουν τις πιο ελάχιστες πιθανότητες να γίνουν πραγματικότητα είναι το Ibiza Sedan, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί το διάδοχο του Cordoba, ενώ το Ibiza σε κάμπριο έκδοση ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας. Εσάς, πιο από όλα αυτά τα εικονικά Ibiza σας αρέσει περισσότερο;

Get it on Google Play Download on the App Store