Νέο ντίζελ Opel Corsa 1.3 CDTI 95hp με κατανάλωση 3,1 λτ./100 χλμ.

Πιο οικονομικό σε κατανάλωση και με λιγότερες εκπομπές CO2 από ποτέ άλλοτε παρουσιάζεται το νέο Opel Corsa με το ντίζελ κινητήρα 1.3 CDTI ecoFlex, σε συνδυασμό με το νέο αυτοματοποιημένο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων Easytronic 3.0. Μαζί και με το σύστημα Start/Stop, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, η Opel ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση μόλις 3,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 82 γρ./χλμ.

Ο ριζικά αναβαθμισμένος 1.3 CDTI απόδοσης 95 ίππων και 190 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. σε συνδυασμό με έναν υπερσυμπιεστή τελευταίας γενιάς επιτρέπει πολύ καλή επιτάχυνση από τις χαμηλές στροφές, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει χαμηλή στάθμη θορύβου, σύμφωνα πάντα με την Opel.

To Easytronic κιβώτιο από την πλευρά του ζυγίζει λιγότερο από πριν και έχει χαμηλότερες εσωτερικές τριβές από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον έχει βελτιωθεί η αμεσότητά του επιτρέποντας ταχύτερες και ομαλότερες αλλαγές ταχυτήτων. Παράλληλα, εκτός από την αυτόματη λειτουργία περιλαμβάνει και χειροκίνητη με τη μετακίνηση του λεβιέ, καθώς και επιλογή για πιο γρήγορες επιταχύνσεις. Επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει από τη Γερμανία το Μάρτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store