Το καλύτερο SUV των 3 ευρώ/100 χλμ.!

Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς επιμέρους παράγοντες, μεταξύ των οποίων πολύ ψηλά στη λίστα των βασικότερων αναγκών βρίσκεται η κατανάλωση και κατ’ επέκταση το κόστος σε καύσιμα. Άλλωστε αποτελεί το κυριότερο και καθημερινό έξοδο ενός αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως των αριθμό των χιλιομέτρων που διανύονται.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές της νέας Skoda Octavia G-TEC με φυσικό αέριο

Για όσους λοιπόν αναζητούν τη μέγιστη δυνατή οικονομία σε κόστος καυσίμου και μάλιστα σε ένα SUV, η Skoda δίνει τη λύση με το εξαιρετικά συμφέρον και πολύ πρακτικό Kamiq G-TEC. Ένα μοντέλο που προσφέρει όλες τις αρετές των υπολοίπων εκδόσεων του δημοφιλούς κόμπακτ SUV, συν τεράστιο κέδρος σε κάθε γέμισμα με φυσικό αέριο κίνησης. Με σχεδόν 11 ευρώ φουλάρουν οι τρεις ατσάλινες και απολύτως ασφαλείς δεξαμενές του φυσικού αερίου, προσφέροντας αυτονομία 410 χιλιομέτρων. Σε συνδυασμό με το βοηθητικό ρεζερβουάρ βενζίνης των 9 λίτρων, η συνολική αυτονομία αγγίζει τα 630 χιλιόμετρα.

Πρατήρια ανεφοδιασμού CNG καλύπτουν τις περισσότερες μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, όπως είναι στην Αθήνα (8 πρατήρια), στη Θεσσαλονίκη (2 πρατήρια), στη Λαμία, στο Βόλο, στη Λάρισα και στα Ιωάννινα. Εντός του 2020 θα λειτουργήσουν και άλλα πρατήρια στον Ψαθόπυργο, Χαλκίδα, Καρδίτσα, Ηγουμενίτσα, Κοζάνη, Ευαγγελισμό (κοντά στα Τέμπη) και Θεσσαλονίκη. Επίσης, σχεδιάζονται και άλλα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Πάτρα, Σχηματάρι, Σέρρες, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Skoda Kamiq 1.5 TSI ACT 150 PS DSG

Κινητήριος δύναμη του Skoda Kamiq G-TEC είναι το μηχανικό σύνολο διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο/βενζίνη) 1.0 TGI, απόδοσης 90 ίππων στις 4.000-5.500 σ.α.λ. και 160 Nm ροπής στις 1.800-3.800 σ.α.λ. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων και προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,4 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 179 χλμ./ώρα. Το φυσικό αέριο είναι το κυρίως καύσιμο και όταν τελειώσει και δεν έχει γίνει ανεφοδιασμός, τότε αυτομάτως γυρίζει στη βενζίνη.

Το Skoda Kamiq G-TEC καίει σε μεικτή διαδρομή 3,4 kg/100 χλμ. (ισοδυναμούν με σχεδόν 3 ευρώ/100 χλμ. με τιμή CNG 0,834 €/kg), ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 95 γρ./χλμ. (85,5 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Εκτός από οικονομικό στην κατανάλωση, το Skoda Kamiq είναι πολύ προσιτό και ως αγορά. Η αρχική αλλά πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Ambition πωλείται στην τιμή των 18.500 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση των 1.000 ευρώ) και περιλαμβάνει τα εξής: 6 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, LED φώτα ημέρας – πορείας και προβολείς, φλας και πίσω φώτα, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, διζωνικό κλιματισμό, cruise control, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών και συνδεσιμότητα SKODA CONNECT, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια ηχοσυστήματος, κάθισμα οδηγού με ρύθμιση σε ύψος, μπροστινό υποβραχιόνιο, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, αισθητήρα βροχής και φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, 8 ηχεία κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Το Virtual Cockpit του Skoda Kamiq (+video)

Για όσους θέλουν ακόμα περισσότερα, υπάρχει η αμέσως επόμενη έκδοση Style στις 21.100 ευρώ και με επιπλέον ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, δυναμικά πίσω φλας, διαφορετικές επενδύσεις, δερμάτινο χειρόφρενο και λεβιέ ταχυτήτων, keyless entry και σκούρα πίσω παράθυρα.

Get it on Google Play Download on the App Store