Ποια χρυσή πρωτιά έχει το Kia Picanto στην Ελλάδα;

Η Kia στην Ελλάδα καλύπτει μια ευρεία γκάμα καταναλωτών, εξυπηρετώντας κάθε ανάγκη και οικονομική δυνατότητα. Πριν από λίγες μέρες προστέθηκε το υψηλής τεχνολογίας αμιγώς ηλεκτρικό EV6, ενώ εντός λίγων 24ώρων θα ανακοινωθούν και οι τιμές του ολοκαίνουργιου Kia Sportage.

Στη βάση της Kia τοποθετείται το πολύ γνωστό και δημοφιλές Picanto, το οποίο αποτελεί μία από τις καλύτερες προστάσεις της κατηγορίας των μίνι αυτοκινήτων και είναι ιδανική λύση για τις αστικές μετακινήσεις. Επίσης, έχει και μια σημαντική πρωτιά για την εγχώρια αγορά. Αυτή τη στιγμή είναι το αυτοκίνητο με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα, όσον αφορά την αρχική του έκδοση.

Πρόκειται για το 1.0 LX Inmotion με κόστος από μόλις 12.190 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση των 500 ευρώ). Στον εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα απαραίτητα, όπως είναι 6 αερόσακοι, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και ράδιο με MP3. Όσοι πάλι θέλουν ακόμα ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, φιμέ κρύσταλλα, κάμερα οπισθοπορείας και οθόνη 8 ιντσών, τότε θα επιλέξουν το LX Optimum με 700 ευρώ παραπάνω (12.890 ευρώ). Σημαντική παροχή σε όλες τις εκδόσεις είναι ακόμα τα 5 χρόνια δωρεάν service και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Παρά την πολύ χαμηλή του τιμή, το Picanto είναι καλοφτιαγμένο στο εσωτερικό του. Πολύ καλή είναι και η ποιότητα των σκληρών πλαστικών με την στιβαρή συναρμογή και το προσεγμένο φινίρισμα, χωρίς να υπάρχουν πουθενά ακάλυπτες μεταλλικές επιφάνειες. Το κόμπακτ αμάξωμά του με το μήκος των 3.595 χλστ. θα φιλοξενήσει δίχως στρίμωγμα τέσσερα άτομα, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 255 λίτρων είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας.

Οικονομικό δεν είναι μόνο στην αγορά το Picanto, αλλά και στη χρήση. O 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας του 1.0 λτ. με τους 67 ίππους και τα 96 Nm ροπής καταναλώνει σε πραγματικές συνθήκες 5,6 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, με εκπομπές CO2 από 113 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο δακτύλιο. Το μηχανικό αυτό σύνολο έχει την απαραίτητη ζωντάνια (0-100 χλμ./ώρα σε 14,6 δλ.) και διατηρεί ζωηρούς ρυθμούς, χάρη και στην κοντή κλιμάκωση του 5τάχυτου κιβωτίου.

Ο οδηγός του Picanto δεν θα το αποχωρίζεται στην πόλη και για έναν ακόμη λόγο. Την άριστη ευελιξία, σε συνδυασμό με την ασφαλή του οδική συμπεριφορά. Το μίνι Kia κερδίζει το χρήστη του με την φιλικότητα στους χειρισμούς, με τις αναρτήσεις να καταφέρουν να διαχειρίζονται με αρκετά καλό τρόπο τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων. Παρά τον αστικό του προσανατολισμό, το Picanto κινείται με σιγουριά και στους αυτοκινητόδρομους σε γρήγορους ρυθμούς.

Get it on Google Play Download on the App Store