Σκληροτράχηλο 4κίνητο SUV στη χαμηλότερη τιμή

Τα SUV αρέσουν στους περισσότερους και προτιμώνται από πολλούς για διάφορους λόγους, όπως για την πρακτικότητα, την πιο ψηλή θέση οδήγησης, την εμφάνιση και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Το τελευταίο χαρακτηριστικό τους βοηθά στην κίνηση εντός δρόμου όταν περνάει το αυτοκίνητο από λακκούβες και μπαλώματα, αλλά και εκτός δρόμου σε πατημένες χωμάτινες διαδρομές.

Ωστόσο στα λίγο πιο δύσκολα, θα χρειαστεί η κίνηση σε όλους τους τροχούς, η οποία είναι πολύτιμη και στην άσφαλτο, σε συνθήκες με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης, ακόμα και στο στεγνό «γυαλιστερό» οδόστρωμα. Τη λύση για όλα αυτά και σε πολύ χαμηλή τιμή -για τα δεδομένα των SUV- δίνει το Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Hybrid AllGrip. Από την πρώτη εξοπλιστική έκδοση GL+ στις 24.130 ευρώ διαθέτει όλα τα στοιχεία ασφαλείας και ανέσεων, όπως: 7 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, έλεγχο τυφλών σημείων, υποβοήθηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, οθόνη 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου και πολλά ακόμα.

Στα σημαντικά πλεονεκτήματα του Vitara ανήκει και η αποτελεσματική σε κάθε τερέν, τετρακίνηση. To μικρό SUV της Suzuki είναι κατά βάση προσθιοκίνητο, ενώ μόλις διαγνωστεί απώλεια πρόσφυσης, τότε αυτομάτων μεταφέρεται ροπή και στον πίσω άξονα, στο πρόγραμμα Auto. To Sport προσφέρεται για πιο δυναμική οδήγηση, το Snow ενισχύει την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση και το Lock κατανέμει συνεχώς μεγάλη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς.

Όσον αφορά τον γνωστό και αποδοτικό 4κύλινδρο turbo 1.400άρη κινητήρα των 129 ίππων και με τη ροπή των 235 Nm, συνεργάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, για καλύτερη απόκριση και ελαστικότητα. Στην πράξη το μοτέρ εμφανίζει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, ανεβάζει με προθυμία ρυθμούς και επιταχύνει το Vitara στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ. Επίσης, η κατανάλωση δοκιμής βρέθηκε στο πολύ λογικό νούμερο των 7,7 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 στα 131 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 83,84 ευρώ.

Αρκετά ικανοποιητικά είναι και τα συνολικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό του, όπου δίνεται έμφαση στην εργονομία και στην απλότητα των χειρισμών. Από πλευράς κατασκευής, το μαλακό πλαστικό στο άνω τμήμα του ταμπλό αναβαθμίζει την ποιότητα, όπως και τα διακοσμητικά σε απόχρωση αλουμινίου. Αν και κόμπακτ σε διαστάσεις (μήκος 4.175 χλστ.), το Vitara είναι σε θέση να φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερα άτομα. Ικανοποιητική χωρητικότητα έχει και το πορτ μπαγκάζ των 375 λίτρων με το εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Get it on Google Play Download on the App Store