Το premium SUV με την καλύτερη τιμή

Οι επιλογές που υπάρχουν στα SUV είναι πάρα πολλές, τόσο στις πιο προσιτές προτάσεις των mainstream μοντέλων, όσο και στα premium. Το ίδιο ισχύει και για τη δημοφιλέστερη κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, όπου τα πολυτελή μοντέλα είναι μεν πιο ακριβά, αλλά προσφέρουν πληρότητα ακόμα και από τις βασικές τους εκδόσεις.

Δείτε ακόμα: Τα μοναδικά ντίζελ που μπαίνουν στην πρίζα

Μεταξύ των premium C-SUV, αυτό που προσφέρεται στην καλύτερη τιμή σε συνάρτηση με την απόδοση του κινητήρα και τον πλήρη στάνταρ εξοπλισμό, είναι το Volvo XC40 T3. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 30.796 ευρώ με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων (από 34.070 ευρώ με το αυτόματο Geartronic των 8 ταχυτήτων). Στον εξοπλισμό της έκδοσης έκδοση Momentum Core ανήκουν τα εξής: 7 αερόσακοι, συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης οδικής σήμανσης, όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9 ιντσών, αυτόματος κλιματισμός, αισθητήρας βροχής, αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών κ.λπ.

Το Volvo XC40 T3 κινείται από το 1.5 λτ. 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο, το οποίο αρχικά ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία και την ελαστικότητά του από τις χαμηλές στροφές. Ο εν λόγω κινητήρας αποδίδει 163 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 265 Nm ροπή στις 1.850-3.000 σ.α.λ., προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ. και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση είναι 6,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 142 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμα: Σφαγή τιμών στα φθηνότερα premium μικρομεσαία

Μεταξύ των θετικών στοιχείων του Volvo XC40 T3 είναι η δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος των 4.425 χλστ. μήκους, 1.863 χλστ. πλάτους, 1.652 χλστ. ύψους, με μεταξόνιο 2.702 χλστ. και με απόσταση από το έδαφος 211 χλστ. Μοντέρνα είναι και η εικόνα στο άρτια κατασκευασμένο και ευρύχωρο εσωτερικό του XC40 (πορτ μπαγκάζ 452 λίτρων).

Στις υψηλές ανέσεις που απολαμβάνουν οι επιβάτες του Volvo XC40 T3 συμβάλλουν με την σειρά τους η προσεγμένη ηχομόνωση και οι ρυθμίσεις των ανεξάρτητων σε όλους τους τροχούς αναρτήσεων (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω). Το XC40 είναι εύκολο στην οδήγηση στις αστικές μετακινήσεις, ενώ στο ταξίδι κερδίζει τον οδηγό και τους επιβάτες με την ασφάλεια που αποπνέει και τις ανέσεις. Επιπλέον, ανάλογα με τη διαδρομή, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 5 προφίλ οδήγησης: Comfort, Eco, Dynamic, Off-road και Individual, τα οποία διαμορφώνουν το βάρος του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού.

Δείτε ακόμα: Ποιο κορυφαίο 1.400άρι πωλείται 52.000 ευρώ;

Get it on Google Play Download on the App Store