Υπάρχει SUV 4×4 hybrid κάτω από 15.000 ευρώ;

Η αγάπη των Ελλήνων (και όχι μόνο) για τα SUV αυτοκίνητα είναι μεγάλη και αυτό αποδεικνύεται από τις πωλήσεις. Το πρώτο 9μηνο του 2020, σχεδόν ένα στα δύο αυτοκίνητα που πωλήθηκαν ήταν SUV, κυρίως από τις κατηγορίες των μικρών και μικρομεσαίων. Το αγοραστικό κοινό έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πάρα πολλά μοντέλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, τις ανάγκες και φυσικά τις οικονομικές δυνατότητες.

Δείτε ακόμα: Τα υβριδικά SUV στις χαμηλότερες τιμές!

Μία από τις προτάσεις στα SUV (σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του ΣΕΑΑ) που πωλείται σε χαμηλές τιμές και προσφέρει 4κίνηση, υβριδικό σύστημα, πολύ χαμηλή κατανάλωση, ευελιξία και ευρυχωρία, είναι το ανανεωμένο Suzuki Ignis 1.2 Dualjet Hybrid 4×4. Οι τιμές του A-SUV της Ιαπωνικής μάρκας ξεκινούν από 14.870 ευρώ. Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω τα χαρακτηριστικά του, ξεκινώντας από τον κινητήρα.

Το βελτιωμένο 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο 1.2 Dualjet διαθέτει νέο σύστημα διπλού ψεκασμού, προσφέροντας καλύτερη απόκριση και χαμηλότερη κατανάλωση. Συνεργάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V, αποτελούμενο από μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG) και μιας υψηλής απόδοσης (10Ah) μπαταρία ιόντων λιθίου. Η απόδοσή του φτάνει τους 83 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και στα 107 Nm ροπής στις 2.800 σ.α.λ. και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 12,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 4,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 95 γρ./χλμ. (5,4 λτ./100 χλμ. και 121 γρ./χλμ. με WLTP).

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το φθηνότερο υβριδικό αυτοκίνητο;

Το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης AllGrip με τον συνεκτικό συμπλέκτη, όταν διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης ενεργοποιεί τα φρένα στους τροχούς που ολισθαίνουν και μεταδίδει την ροπή στους τροχούς που διαθέτουν πρόσφυση. Πρόσθετα, υπάρχει και σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control), που ενεργοποιείται με το πάτημα του σχετικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

Από πλευράς εξοπλισμού, η αρχική έκδοση GL των 14.780 ευρώ διατίθεται με τα εξής: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, ράδιο CD MP3, Bluetooth, αυτόματη λειτουργία φώτων, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα κ.λπ. Η δεύτερη GL+ στην τιμή των 15.900 ευρώ συγκεντρώνει περισσότερο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς εξοπλίζεται ακόμα με οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος κάθισμα οδηγού και συρόμενο – διαιρούμενο πίσω κάθισμα. Η πιο πλούσια έκδοση GLX ανεβαίνει αρκετά ψηλά στις 17.580 ευρώ και έχει ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, αυτόματο κλιματισμό, keyless start και τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

Δείτε ακόμα: Τι είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα και πως λειτουργούν;

Get it on Google Play Download on the App Store