To μονοθέσιο της Alfa Romeo εν δράσει (+video)

Η επίσημη επιστροφή της Alfa Romeo στην Formula 1 είναι ίσως το γεγονός της χρονιάς -προς το παρόν- για την κορωνίδα του motorsport. Η θρυλική ιταλική φίρμα, με παράδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από το 1910, μετονομάστηκε σε «Alfa Romeo Racing» από «Alfa Romeo Sauber F1 Team» και το νέο της μονοθέσιο πάτησε για πρώτη φορά πίστα.

Δείτε ακόμα: Alfa Romeo 4C Spider Italia: Μια Ιταλίδα στο Σικάγο!

Στο κόκπιτ βρέθηκε ο Kimi Raikkonen και μαζί με το -προς το παρόν αβάπτιστο- μονοθέσιο, πραγματοποίησαν τους πρώτους τους γύρους στην πίστα δοκιμών της Fiat, στο Μπαλόκο. Λόγω της ερωτικής χθεσινής ημέρας, τα αγωνιστικά χρώματα αποτελούνται από καρδιές αναμεμιγμένες με το ιστορικό τετράφυλλο τριφύλλι, που δεσπόζει στις αγωνιστικές Alfa Romeo από το 1923. O Antonio Giovinazzi θα πλαισιώσει τον Φινλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007 και αποτελεί τον πρώτο Ιταλό που θα συμμετάσχει με ιταλικό μονοθέσιο από εποχής Giancarlo Fisichella στην Ferrari, 10 χρόνια πριν.

Ιδιαίτερες εντυπώσεις μεταξύ των μηχανικών των ομάδων έχει προκαλέσει η διαμόρφωση της εμπρός πτέρυγας, την οποία ο Giovinazzi παρέλαβε αυτοπροσώπως από το αεροδρόμιο προκειμένου να αποφευχθούν «αδιάκριτες» ματιές από τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Xειροκίνητη Ferrari η νέα Lancia Stratos!

H πρεμιέρα της νέας σεζόν έχει οριστεί για τις 15 Μάρτη, όταν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το GP της Αυστραλίας στo Albert Park της Μελβούρνης. Οι κατατακτήριες θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της επομένης, ενώ τα πρώτα κόκκινα φώτα της σεζόν θα σβήσουν το μεσημέρι (πρωί για εμάς) της 17ης του επόμενου μηνός.

Get it on Google Play Download on the App Store