Ανακλήσεις σε Mercedes C-Class, E-Class και X-Class

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοντέλων C-Class, E-Class και X-Class.

Δείτε ακόμα: Αναπνεύστε καθαρό αέρα μέσα στη Mercedes

Ξεκινώντας από τις C-Class και E-Class, αφορά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (ΚΣ 204, 207 και 212). Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 368 οχήματα, παραγωγής ετών 2009 έως 2011. Η Daimler AG είναι σε θέση να προσαρμόσει καλύτερα το σύστημα ελέγχου του κινητήρα πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Με το νέο λογισμικό, ο μέσος όρος των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά την οδήγηση μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Δείτε ακόμα: Η απόλυτη Mercedes-AMG GT Black Series (+video)

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου κινητήρα πετρελαιοκίνητων οχημάτων τα οποία έχουν την προδιαγραφή καυσαερίων Euro 5, ώστε να βαθμονομηθούν συγκεκριμένες παράμετροι του συστήματος διαχείρισης κινητήρα οι οποίες δεν ήταν αποδεκτές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes GLB 200 7G-DCT 1.33 λτ. 163 PS

Για τις Mercedes-Benz X-Class (ΚΣ 470) η ανάκληση περιλαμβάνει 233 οχήματα, παραγωγής ετών 2017 έως 2019. Σε ορισμένα οχήματα X-Class µε ενεργή υποβοήθηση πέδησης, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ενδέχεται, στη χειρότερη περίπτωση, να αναγνωρίσει εσφαλμένα κατά την οδήγηση εμπόδιο εκεί που δεν υπάρχει. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει το όχημα αυτόνομα και αιφνιδιαστικά τόσο για τον οδηγό, όσο και για τα πίσω οχήματα. Σε περίπτωση μιας απότομης, αυτόματης πέδησης, που θα μπορούσε να φτάσει έως και την πλήρη πέδηση, δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις ή ακόμη και κίνδυνοι, κυρίως για τα πίσω οχήματα, µε αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Δείτε ακόμα: Γιατί είχε δύο πίσω κεραίες η Mercedes S-Class;

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό του εγκεφάλου αισθητήρα ραντάρ και του εγκεφάλου του συστήματος υποβοήθησης πέδησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Δείτε ακόμα: Αγέρωχη Mercedes 190 D του 1988 τερματίζει (+video)

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.

Get it on Google Play Download on the App Store