Κομπρεσσοράτη Lamborghini Huracan κάνει το 0-100 σε 2,7 δευτερόλεπτα!

Μπορεί η Lamborghini να μένει πιστή στα παραδοσιακά πολυκύλινδρα ατμοσφαιρικά μοτέρ, όμως η ελβετική βελτιωτική φίρμα O.CT Tuning έρχεται για να της προσφέρει ακόμα περισσότερα σε δύναμη και επιδόσεις, προσθέτοντάς της ένα νέο της κιτ με κομπρέσσορα.

Το κιτ βελτίωσης έχει εξελιγχθεί in-house από την O.CT Tuning και η τοποθέτηση του νέου κομπρέσσορα προσδίδει στον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα βενζίνης των 5.2 λίτρων επιπλέον 195 άλογα ισχύος και 250 Nm ροπής. Κατά συνέπεια, η ισχύς και η ροπή τη κομπρεσσοράτης Huracan φθάνουν στα 805 άλογα και 810 Nm αντίστοιχα, καθιστώντας την πιο ισχυρή από την κορυφαία Lamborghini Aventador S των 740 ίππων.

Δείτε ακόμα: Στο δυναμομέτρο βελτιωμένη Lamborghini Aventador SV (+video)

Πιο εντυπωσιακές είναι όμως οι επιδόσεις της βελτιωμένης Huracan, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται πλέον σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, όντας 0,7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από το εργοστασιακό, ενώ το 0-200 χλμ./ώρα θέλει μόνο 8,1 δευτερόλεπτα (-2,1 δευτερόλεπτα). Σε ό,τι αφορά στην τελική ταχύτητα, αυτή ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.

Όλα τα παραπάνω νούμερα αφορούν στην τετρακίνητη Lamborghini Huracan (LP610-4) με κλειστό ή «ανοιχτό» Spyder αμάξωμα. Η O.CT Tuning αναφέρει ότι το κιτ με τον κομπρέσσορα μπορεί να τοποθετηθεί και στη δικίνητη Huracan LP580-2, χωρίς όμως προς το παρόν να ανακοινώνει τα ακριβή νούμερα της αύξησης της ισχύων ή τις επιδόσεις της.


 

Get it on Google Play Download on the App Store