«Αεροπορική» Ferrari F8 Tributo από την Ταϊβάν

H Ταϊβάν σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που έρχονται στο μυαλό, όταν μιλάμε για βελτιωτικούς οίκους. Πολύ περισσότερο, δε, όταν το tuning αφορά Ferrari. Η Zacoe, όμως, θέλει να κάνει τη διαφορά, παρουσιάζοντας μια F8 Tributo με έμπνευση από μαχητικά αεροσκάφη!

Το ιταλικό υπεραυτοκίνητο έλαβε την απαραίτητη αεροδυναμική φροντίδα, μέσα από το ανάλογο ανθρακονημάτινο πακέτο που ντύνει τους προφυλακτήρες (splitter και «λεπίδα» μπροστά, διαχύτης πίσω), τα πλαϊνά (side skirts) και το φινίρισμα του πίσω μέρους (αεροτομή). Από carbon κατασκευάζεται και το καπό, που φιλοξενεί έναν ευμεγέθη αεραγωγό στο κέντρο, ενώ η οπτική αναβάθμιση της Tributo ολοκληρώνεται από τις νέες 20άρες ζάντες. Οι Ταϊβανέζοι μάλιστα αναφέρουν πως για το splitter εμπνεύστηκαν από το μαχητικό αεροσκάφος F-35!

Στα μηχανικά μέρη δεν αναφέρονται αλλαγές. Παρότι οι ψηφιακές εικόνες δείχνουν το αυτοκίνητο χαμηλωμένο, η Zacoe δεν ανακοινώνει διαφορετικά ελατήρια ή γενικά μετατροπές ούτε στην ανάρτηση, ούτε στα φρένα, ούτε στον κινητήρα. Κάτι που σημαίνει πως η δύναμη της F8 Tributo παραμένει στα 720 άλογα στις 7.000 σ.α.λ. (κόφτης στις 8.000 σ.α.λ.) και τα 770 Nm στις 3.000 σ.α.λ., προσφορά του 3.9 V8 twinturbo. Οπότε λογικά στα ίδια επίπεδα παραμένουν οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα στα 2,9 δλ. και την τελική στα 340 χλμ./ώρα. Επίσης λογικά, η F8 της Zacoe θα είναι ταχύτερη στην πίστα, λόγω του αυξημένου downforce.

Get it on Google Play Download on the App Store