Body kit για το νέο Land Cruiser κοστίζει όσο ένα Yaris

To νέο Land Cruiser έρχεται να συνεχίσει μια παράδοση 50 ετών, με την Toyota να το ανανεώνει εκ βάθρων και να του χαρίζει ολοκαίνουργια πλατφόρμα, μαζί με πανίσχυρα μοτέρ. Το πιο γόνιμο έδαφος για βελτίωση, με άλλα λόγια. H οποία, ως γνωστόν, δεν γνωρίζει όρια.

Η Liberty Walk είναι γνωστή για τα «πρησμένα» Nissan GT-R και τη γενικότερη ειδίκευση στο ξεχείλωμα sportscars – supercars. Η απήχηση του J300 όμως είναι τέτοια, που ούτε ο πασίγνωστος Ιάπωνας βελτιωτής δεν μπορεί να παραμερίσει. Η επέκταση στον εμπρός προφυλακτήρα φιλοξενεί LED και λέγεται πως βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση, αν και περιορίζει τη γωνία προσέγγισης. Το σήμα της Toyota έχει δώσει τη θέση του σε αυτό της Liberty, το καπό κατασκευάζεται από ανθρακονήματα, ενώ οι ζάντες πλέον φτάνουν τις 22 ίντσες. Πίσω συναντάμε διαχύτη, διπλές απολήξεις και αεροτομή, όμως ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής είναι στα πλάγια.

 

Το Land Cruiser της LW γεμίζει (μπουκώνει θα λέγαμε) το χώρο, χάρις στα νέα και φουσκωμένα φτερά που απαιτούν αποστάτες στους τροχούς, αλλά και χαμήλωμα στην ανάρτηση, προκειμένου να γεμίσουν. Μηχανικές αλλαγές δεν αναφέρονται, οπότε ο 3.5 V6 twinturbo βενζίνης και ο πετρελαιοκινητήρας 3.3 V6 twinturbo μένουν ως έχουν (415 άλογα/615 Nm και 309 ίπποι/700 Nm αντίστοιχα).

Αυτό που σοκάρει περισσότερο κι από την εμφάνιση του body kit, είναι η τιμή του. Το κόστος τοποθετείται στα 1.958.000 γεν, που ισοδυναμούν με 16.670 ευρώ. Όσο, δηλαδή, κοστίζει ένα ολοκαίνουργιο Yaris 1.5 125HP (από 16.240 ευρώ στη χώρα μας).

Get it on Google Play Download on the App Store