«Δαγκώνει» το βελτιωμένο Fiat 500e

Η Abarth παρουσίασε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, με τη μορφή του 500e. Λίγες μέρες μετά το ντεμπούτο του EV «σκορπιού», ήρθε η πρόταση της Kahn για το ιταλικό μικρό που εμφανισιακά το φέρνει δίπλα σε εκείνο των Αυστριακών.

Η αγγλική (κι όχι γερμανική, όπως υποδηλώνει το όνομα) βελτιωτική εταιρία πήρε ιδέες από το Abarth και μετέτρεψε το απλό 500e σε «μπουλντόγκ»! Το νέο καπό λειτουργεί σαν «φρυδάκι» στα LED φανάρια, αφαιρώντας το πάνω «μισοφέγγαρο» και γεμίζοντας επιθετικότητα το εμπρός μέρος του ιταλικού μικρού. Η μάσκα Gloss Onyx Black μιμείται εκείνη του Abarth, με το κυψελοειδές μοτίβο της, ενώ το ίδιο κάνουν και οι ψευδοεισαγωγές του δυναμικού εμπρός προφυλακτήρα. Οι πανέμορφες 18άρες ζάντες της Fondmental θυμίζουν εκείνες του Fiat Coupe 20V Turbo και κολακεύονται από τη χαμηλότερη ανάρτηση, που προέρχεται από την H&R και μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 25 χλστ.

Οι οπτικές αναβαθμίσεις ολοκληρώνονται από τις πλαϊνές ποδιές, τα σκουρόχρωμα φανάρια εμπρός-πίσω και την προσθήκη διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε τιρκουάζ (Ocean Teal) vegan δερμάτινες επενδύσεις και δόσεις ανθρακονημάτων στο τιμόνι.

Μηχανικά δεν αναφέρονται αλλαγές, συνεπώς η απόδοση παραμένει στα 118 άλογα και τα 220 Nm. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά δεν αποκλείεται το βελτιωμένο 500e να είναι πιο αργό από το εργοστασιακό (0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ.) λόγω μεγαλύτερων τροχών και φαρδύτερων ελαστικών. Από εμφάνιση, όμως, έχει αντίπαλο μόνο το Abarth. Εξ ου και οι 10.000 λίρες (11.617 ευρώ) που απαιτούνται για το πακέτο.

Get it on Google Play Download on the App Store