«Δαιμονισμένη» Camaro ZL1 770 ίππων (+video)

Μπορεί η Shelby GT500 και το Dodge Challenger Hellcat να κλέβουν τις εντυπώσεις (και τις πωλήσεις), ωστόσο η Chevrolet Camaro ZL1 δεν παύει να είναι μια αξιοσέβαστη ποσότητα στη muscle car κοινότητα. Σε βελτιωμένη μορφή, δε, μιλάμε πια για «τρομοκρατία».

Η συγκεκριμένη Camaro αποτελεί ένα κράμα ZL1 και 1LE. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια ZL1 με το αεροδυναμικό πακέτο της 1LE. Κάτω από το καπό φωλιάζει ο κομπρεσοράτος V8 των 6.2 λίτρων, με εργοστασιακή απόδοση 650 ίππων και 868 Nm (660 άλογα μετά το facelift του 2018). Ο εμπρός προφυλακτήρας, με το ευμέγεθες splitter, προέρχεται από τη 1LE, όπως και το δίδυμο αεροτομή – διαχύτη πίσω. Ένα πακέτο που κρίνεται απαραίτητο για το κοντρολάρισμα του αυτοκινήτου, καθώς πλέον διαθέτει αρκετά παραπάνω άλογα από το εργοστάσιο.

Ο μεγαλύτερος υπερσυμπιεστής, η νέα πολλαπλή εισαγωγής, η μεγαλύτερη πεταλούδα, η αναβαθμισμένη εξάτμιση και ένα κιτ ψεκασμού μεθανόλης εκτινάσσουν την απόδοση στα 770 άλογα και την περιοχή των 1.000 Nm για τη ροπή! Το ηρωικό κιβώτιο που αναλαμβάνει την τροφοδότηση των πίσω τροχών είναι ένα 10άρι αυτόματο (η ZL1 βγαίνει και σε 6άρι χειροκίνητο), σε συνδυασμό με μπλοκέ διαφορικό. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο δεν αποκλείεται το 0-100 χλμ./ώρα να είναι ελαφρώς υποδεέστερο των 3,6 δλ. της εργοστασιακής, καθώς ακόμα και με 650 άλογα η κορυφαία Camaro δυσκολεύεται να μην «ανάψει» τα λάστιχα στην εκκίνηση. Η τελική ,πάντως, θα είναι σίγουρα υψηλότερη από τα 318 χλμ./ώρα της απείραχτης.

Get it on Google Play Download on the App Store