Ford Focus ST 365 ίππων “αναπληρώνει” το RS

Το Ford Focus RS δεν είναι πια μαζί μας, όμως η Mountune κάνει τα πάντα για να αναπληρώσει το κενό. Σε ρόλο αντικαταστάτη το Focus ST m365, που αποδίδει παραπάνω από το τελευταίο RS!

Το κορυφαίο Focus ST από τον Άγγλο βελτιωτή φτάνει στους 365 ίππους και τα 560 Nm ροπής, χάρις στο mTune SMARTFlash. Συγκριτικά με το Focus RS, το βελτιωμένο ST είναι ισχυρότερο κατά 15 άλογα και 90 Nm! Επιδόσεις δεν ανακοινώνουν οι Άγγλοι, όμως ήδη από το εργοστάσιο το κορυφαίο Focus είναι «πύραυλος» με 5,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 250 χλμ./ώρα. Το γεγονός ότι η ισχύς περνά μόνο από τους εμπρός τροχούς όμως, καθιστά σχεδόν σίγουρο πως είναι πιο αργό από τα 4,7 δλ. του RS για το 0-100 χλμ./ώρα.

Το κιτ αποτελείται από το εγκεφαλάκι, που μπαίνει πανεύκολα στη θύρα OMD και ελέγχεται από εφαρμογή στο smartphone. Εκτός της αύξησης στην ισχύ, προσφέρει εναλλακτικό πρόγραμμα για τη λειτουργία του Launch Control και δίνει τη δυνατότητα για περισσότερη ηχητική υπόκρουση από την εξάτμιση, αλλαγές χωρίς άφημα γκαζιού και αντικλεπτική προστασία (Anti-theft mode). Φυσικά, οι εργοστασιακοί χάρτες ανάφλεξης μπορούν επίσης να επιλεγούν, για όταν τα 280 άλογα αρκούν. Όλα μέσα από το κινητό τηλέφωνο!

Προαιρετικά, τοποθετείται νέα πολλαπλή εισαγωγής για βελτιστοποίηση της ακουστικής εμπειρίας, πολυάκτινοι τροχοί 19 ιντσών και τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα χαμηλά στις πόρτες. Για όσους θέλουν μόνο το επιπλέον γκάζι, η τιμή είναι πέρα για πέρα δελεαστική. Το Focus ST παίρνει 90 ίππους και 140 Nm σε σχέση με το εργοστάσιο, έναντι 677 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store