Η Ford Mustang Mach-E ακούγεται σαν V8! (+video)

Η Ford έχει χτυπήσει «φλέβα χρυσού» με τη Mustang Mach-E, καταφέρνοντας πέρα από εμπορική επιτυχία να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό SUV, που θυμίζει Mustang σε πολλά καίρια σημεία. Ο ήχος, δυστυχώς, δεν είναι ένα από αυτά, λόγω της ηλεκτρικής φύσης. Η Borla, όμως, κάνει την ανατροπή και δίνει στη Mach-E φωνή Shelby GT500 και Chevrolet Camaro/Corvette!

O διάσημος κατασκευαστής εξατμίσεων άκουσε την επιθυμία πολλών πελατών, που ζητούσαν ήχο V8 από τη Mustang Mach-E, και εξέλιξε το Active Performance Sound System. Ένα σύστημα παραγωγής ήχου, που «διαβάζει» το πόσο πολύ ή δυνατά πατάει/αφήνει το γκάζι ο οδηγός και παράγει τα ανάλογα ντεσιμπέλ, μέσω ηχείων που τοποθετούνται στο πίσω μέρος. Συγκεκριμένα, στη θέση όπου κανονικά θα συναντούσαμε τα τελικά της εξάτμισης. Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας, David Borla, αποκάλυψε πως ο πρώτος πελάτης και αιτία δημιουργίας του ΑPSS δεν ήταν άλλος, από την ίδια τη Shelby!

Όπως είπε στα πλαίσια της παρουσίασης του συστήματος, στην έκθεση SEMA: «Η Shelby ήρθε και μας είπε: “βοηθήστε μας να βάλουμε λίγο ήχο στο αυτοκίνητο“», ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η χροιά ενός κινητήρα στην οδηγική εμπειρία: «Όταν χάνεις τον ήχο, χάνεις και δονήσεις. Είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία». Το σύστημα της Borla μπορεί να κάνει τη Mach-E να ακούγεται τόσο σαν Shelby GT500, όσο και σαν τις «εξωσχολικές» Chevrolet Camaro και C8 Corvette Stingray. Βάσει του video που δημοσίευσαν οι Αμερικανοί, οι μελωδίες είναι πέρα για πέρα πειστικές. Το μόνο που λείπει είναι το σφύριγμα του κομπρέσορα της GT500, αλλά μπορούμε άνετα να συμβιβαστούμε.

Get it on Google Play Download on the App Store