Η νέα Supra έρχεται πιο κοντά στο θρύλο! (+video)

Αν εξαιρέσουμε το αρχικό κύμα ενθουσιασμού για την επιστροφή της, η Supra ΜΚ5 ακούει τα «σχολιανά» της σχεδόν από την ώρα που παρουσιάστηκε. O ένας λόγος, έχει να κάνει με την εμφάνιση. Ο άλλος, που είναι και η βασική αιτία επικρίσεων, η σχέση της με την BMW Z4. Για το δεύτερο, δεν μπορεί να κάνει κάτι η Toyota. Για το πρώτο σκέλος όμως, μας δείχνει τα προσόντα της στην έκθεση SEMA.

Tο μεγαλύτερο σαλόνι βελτιωμένων φέτος δεν γίνεται, όπως και κανένα άλλο, λόγω COVID-19. Αυτό δεν εμποδίζει εταιρίες και βελτιωτές να παρουσιάζουν διαδικτυακά τις προτάσεις τους, με τους Ιάπωνες να κερδίζουν τις εντυπώσεις χάρις στην GR Supra Sport Top. Η προφανής διαφοροποίηση έγκειται στην αφαιρούμενη οροφή, τα διαφορετικά πίσω φανάρια και την χαρακτηριστική αεροτομή, στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στη θρυλικότερη των Supra: την MK4. Πέραν αυτών, συναντάμε το αεροδυναμικό πακέτο TRD, νέες ζάντες 19 ιντσών, χαμηλωμένη ανάρτηση και μετατροπές στον κινητήρα (νέα τούρμπο, εξάτμιση και εγκέφαλο), που στέλνουν την απόδοση πάνω από τους 500 ίππους!

Δείτε ακόμα: To Toyota GR Yaris τιμά την Celica GT-Four (+video)

Η οροφή αποτελείται από δυο κομμάτια, που είναι κατασκευασμένα με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η σχεδίαση έγινε με γνώμονα την διατήρηση των γραμμών του κανονικού μοντέλου, διατηρώντας αναλλοίωτα το παρμπρίζ και το τμήμα πίσω από τα κεφάλια των επιβατών. Προς ενίσχυση της ακαμψίας έχουν προστεθεί ενισχύσεις στις κολόνες και το πάτωμα.

Μαζί με την Top, η Toyota παρουσιάζει την Supra Heritage Edition. Άλλη μια ωδή στην 4η γενιά του μοντέλου, που αποτελεί και την βάση της «ημιξεσκούφωτης». Το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με την ανοιχτή, αλλά με κανονική οροφή.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει μια Toyota Supra 550 ίππων;

Για τους πιο περιπετειώδεις και κατόχους pick up Toyota, ιδιαίτερα του Tacoma, υπάρχει ένα ειδικά σχεδιασμένο trailer. Το Tacoma Sport Trailer διαθέτει ντεπόζιτα νερού και βενζίνης, πτυσσόμενο νιπτήρα, φούρνο, ψυγείο, χημική τουαλέτα, τέντα, εξοπλισμό ψαρέματος και γεννήτρια Yamaha, που το καθιστούν ιδανικό για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Get it on Google Play Download on the App Store