Πόσο κάνει μια Toyota Supra 550 ίππων;

5η γενιά της Supra αποδεικνύεται άξιος διάδοχος της βελτιωτικής κληρονομιάς για την εμβληματική MK4, καθώς ήδη αρκετά αυτοκίνητα ξεπερνούν τα 600 άλογα, ενώ έχουμε και τα πρώτα που ακουμπάνε τη 1.000άρα. Η Manhart, γνωστή για τις επεμβάσεις της σε μοντέλα των BMW και Audi, ήταν από τους πρώτους που έπιασαν στα χέρια τους το sportscar της Toyota.

Δείτε ακόμα: BMW M8 823HP κάνει το 0-100 σε 2,6 δλ.! (+video)

Ούτως ή άλλως, οι δεσμοί με τη βαυαρική εταιρία την καθιστούν ιδανική για πλατφόρμα εργασίας Γερμανών βελτιωτών. Το πακέτο που επιλέχθηκε δεν ήταν κάτι υπερβολικό. Ο 3λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος είδε τις πολλαπλές εισαγωγής-εξαγωγής, τα τούρμπο και τα intercooler να αντικαθίστανται, την ίδια στιγμή που ένας άγραφος εγκέφαλος αναλάμβανε τη διαχείρισή τους. Οι βελτιώσεις ήταν ολιστικές, περιλαμβάνοντας επίσης τους τομείς της ανάρτησης και της εμφάνισης.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται Toyota Supra GRMN με έως 510 ίππους

Στο πρώτο κομμάτι, φροντίζει ένα coilover kit της KW με ελατήρια της H&R, μαζί με τα ελαστικά 255/30 και 295/25 σε 20άρες ζάντες. Βέβαια οι τελευταίες «πατάνε» και στο αισθητικό κομμάτι, μαζί με το αεροδυναμικό πακέτο της AC Schnitzer (splitter, ποδιές, ακροπτερύγια πίσω και διαχύτης) και το χρυσαφί χρώμα της Manhart, το οποίο διατρέχει κατά μήκος του αμαξώματος η μαύρη αγωνιστική λωρίδα.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση υποστηρίζεται από την ανάλογη ισχύ, που πλέον βρίσκεται στους 550 ίππους και τα 770 Nm ροπής (340 άλογα και 500 Nm από το εργοστάσιο). Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερες από τα 4,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα της εργοστασιακής, ενώ και ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 250 χλμ./ώρα έχει αφαιρεθεί. Πόσο στοιχίζουν όλα αυτά;

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει ένα Audi RS Q8 780 ίππων;

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Manhart για το προμοτάρισμα της GR 550, όπως ονομάζει πλέον τη Supra. Έχει διανύσει 2.890 χλμ. και σύμφωνα με τους Γερμανούς δεν τίθεται το παραμικρό θέμα με την κατάστασή της. Εξ ου και το αντίτιμο των 79.900 ευρώ, που είναι σχεδόν 20.000 παραπάνω από την τιμή της καινούργιας εξακύλινδρης Supra στη Γερμανία (61.314 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store